Amaç Öğrenci Gelişimini En Üst Düzeye Taşımak

Amaç Öğrenci Gelişimini En Üst Düzeye Taşımak

Hacettepe Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uygulamalı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresine Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümü öğrencilerinden oluşan 10 kişilik heyetle katılıyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Ulusal ve Uluslararası seminer ve kongrelere aktif katılımın öğrenci gelişimi açısından önemine dikkat çekilirken GAÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümününde öğrenimleri devam eden öğrencilerin yurtdışında düzenlenen seminer ve kongrelere katılmalarının teşvik edildiği vurgulandı. Ayrıca yapılan açıklamada öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak amacıyla GAÜ’nün bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulamaları Kongresine katılacağı vurgulanırken kongre ile ilgili detaylı bilginin www.pdrkongre2010.hacettepe.edu.tr web adresinden alınabileceğinin altı çizildi.

Eğitim kurumları, okullar, özel eğitim, aile danışmanlığı, sağlık gibi birçok uygulama alanı bulunanan Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetlerinin uygulamalarının meslek elemanlarıyla paylaşılması amacıyla bu yıl üçüncüsü Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen kongre Ankara’da gerçekleşecek.

3. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulamaları Kongresi’nde, uygulama deneyimlerini paylaşmak üzere alanda çalışan akademisyenleri , öğrenciler ve psikolojik danışmanları bir araya getirmeyi de amaçlayan kongrede “PDR’de Etkili Uygulamalar” olarak belirlenen ana tema ışığında aile ve evlilik, ruh sağlığı, kariyer, okul, rehabilitasyon, özel eğitim, kriz, sağlık ve endüstri alanlarındaki uygulamaları içeren çalışmalar ve deneyimler 3 gün sürecek kongrede irdelenecek.

Okullar, rehabilitasyon merkezleri, özel psikolojik danışma merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri, sosyal yardım ve sosyal güvenlik kurumları, askeri kurumlar, çocuk ve aile mahkemeleri gibi yerlerde çalışan psikolojik danışmanlar ile akademisyenlerin yaptıkları uygulamalar üniversitelerin Psikolojik Danışma ver Rehberlik bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler e aktarılacağı kongrede Aile ve Evlilik Alanında PDR Uygulamaları, Ruh Sağlığı Alanında PDR Uygulamaları, Kariyer Alanında PDR Uygulamaları, Okul’da Alanında PDR Uygulamaları, Rehabilitasyon Alanında PDR Uygulamaları, Özel Eğitim Alanında PDR Uygulamaları, Krize Yönelik PDR Uygulamaları, Sağlık Alanında PDR Uygulamaları ile Endüstri Alanında PDR Uygulamaları konu başlıklarında bildirilerde sunulacak.