GAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ'NİN %90 BURS FIRSATLI YETENEK SINAVI 17 HAZİRAN ÇARŞAMBA GÜNÜ GERÇEKLEŞİYOR

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ'NİN %90 BURS FIRSATLI YETENEK SINAVI 17 HAZİRAN ÇARŞAMBA GÜNÜ GERÇEKLEŞİYOR


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Bünyesinde eğitim veren Müzik Öğretmenliği Bölümü'nün KKTC'ye özel %90 Burs fırsatlı Özel Yetenek Sınavı,  17 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 11:00'da gerçekleşecek.

Yetenek sınavıyla ilgili GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölümünden yapılan açıklamada, yetenek sınavının ölçme ve değerlendirme olmak üzere toplamda 100 tam puan üzerinden yapılacağı belirtilirken, enstrüman sınavının ayrı olarak hesaplanacağı ve 100 tam puan üzerinden değerlendirileceği ifade edildi. 

Müzik konusunda kendilerini dünya profesyonelleri arasında görmek isteyen üniversite adaylarının, GAÜ Müzik Öğretmenliği Yetenek Giriş Sınavı`na katılmaya davet edilen açıklamada, kişilerin profesyonel müzik eğitimi alarak, dünya çapında müzisyenler olabileceği ifade edildi. 

GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü’ne KKTC’den başvuru yapacak KKTC Vatandaşı ve Lise eğitimlerinin 4 yılını KKTC'de tamamlayan TC Vatandaşı aday öğrencilere yönelik düzenlenecek “Özel Yetenek Sınavı”nın 17 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 11:00'da GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Freedom Complex'te gerçekleşeceği ifade edildi. Sınavda başarı gösteren öğrencilerin, GAÜ Müzik Öğretmenliği bölümüne en az %90 burs ile kayıt yaptırmaya hak kazanacakları belirtildi.

GAÜ Müzik Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavına girecek olan aday öğrencilerin, +90 548 870 87 17 numaralı KKTC Aday Öğrenci Danışma Hattı ile iletişime geçerek başvuruda bulunmaları gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, aday öğrencilerin sınava gelirken yanlarında, kimlik fotokopisi, 1 adet vesikalık fotoğraf ve eğer mevcutsa kendi çaldığı enstrümanını bulundurması gerektiği ifade dildi.  

GAÜ Müzik Öğretmenliği Yetenek Sınavı şartları ve detayları şu şekildedir;

Yetenek sınavında ölçme ve değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Ancak enstrüman sınavı ayrı olarak hesaplanacak ve 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Buna göre adaylardan:
 

GAÜ Yetenek giriş sınavına başvuran adaylar, Yeni Lisans öğrencisi ve Yatay Geçiş Lisans öğrencisi olarak iki ayrı sınav düzeyinde değerlendirilecektir.

Buna göre adaylardan:

1- Teker teker verilecek olan 5 ayrı sesin “na” hecesi ile tekrarlanması istenir. (5 puan)

2- Aynı anda çalınacak olan 5 adet çift sesin “na” hecesi ile ayrı ayrı tekrarlanması ve hangi aralık olduğunun söylenmesi istenir. (Örnek: Büyük 3’lü, Tam 5’li etc.) (10 puan)

3- Ayni anda çalınacak olan 4 adet 3 sesli akorun “na” hecesi ile ayrı ayrı tekrarlanması istenir. (12 puan)

4- Aynı anda çalınacak olan 3 adet 4 sesli akorun “na” hecesi ile ayrı ayrı tekrarlanması istenir. (12 puan)

5- Çalınacak olan tonal veya makamsal bir ezginin “na” hecesi ile tekrarlanması istenir. (5 puan)

6- Çalınacak olan bir ritimsel pasajın “el çırparak” tekrarlanması istenir. (5 puan)

7- Verilecek olan 8 ölçülük tonal bir solfej parçasının deşifre olarak okunması istenir. (11 puan)

8- Adaylar tarafından önceden seçilmiş olan herhangi bir şarkının, türkünün ya da marşın söylenmesi, adayların sesini kullanabilme becerisini, ses niteliğini, ses sınırını, sesinin işlenebilirliliğini ve ayrıca tonal duygusunu göstermesi istenir. (10 puan)

9- Dikte: Modal ya da Tonal dizilerde 8 ölçülük bir dikte parçası çalınır ve adaylardan yazması istenir. (NOT: Dikte sınavları toplu halde yapılır.) (30 puan)

Enstrüman Yeteneği: Adayların bireysel enstrümanındaki düzeyini belirlemek için farklı dönemlere ait (Barok, Klasik etc.,) 3-5 dakika arasında iki ayrı eser çalması istenir. (100 puan)

Yetenek sınavının bitiminde komisyon üyelerince adaya verilen puanların toplamının üye sayısına bölünmesi ile adayın başarı puanı hesaplanır. Hesaplanan genel puanlamaya göre adaylar sıralanır ve en yüksek puandan başlamak üzere kontenjan sayısına göre Yetenek Giriş sınavında başarı gösteren adaylar Girne Amerikan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümüne kayıt yaptırmaya hak kazanır.

Ayrıca, gerçekleştirilecek olan yetenek sınavları ile ilgili detaylı bilgiye ise, +90 548 870 87 17 numaralı telefondan ulaşılabileceği ifade edildi.