DOÇ. DR. SİNAL; “ÇOĞU İNSAN ZAMAN ZAMAN KENDİSİNİ FARKLI BİR İNSAN OLARAK GÖREBİLİR”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Doç.Dr.Aysın Sinal (OKB) rahatsızlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Sinal; Anksiyete türü bir rahatsızlık olan obsesif-kompülsif bozukluk (OKB) rahatsızlığının, insanların düşüncelerden kurtulmak için başvurduğu tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek, kısıtlayan bir hastalık olduğunu belirtti.

Sinal; “OKB olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı ritüelleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller, takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.