GAÜ'NÜN KKTC'YE ÖZEL SUNMUŞ OLDUĞU ÖZEL BURS AVANTAJLARI İLE BESYO, 'ÖZEL YETENEK SINAVLARI' BAŞLIYOR

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ'NÜN KKTC'YE ÖZEL SUNMUŞ OLDUĞU ÖZEL BURS AVANTAJLARI İLE BESYO, 'ÖZEL YETENEK SINAVLARI' BAŞLIYOR


Beden eğitimi ve spor alanında yüksek öğretimi hedefleyen spor tutkunu adaylar için, Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) 35. yılında KKTC'ye özel sunmuş olduğu %90 burs fırsatı ile,  Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun (BESYO) yetenek sınavları GAÜ Girne Ana Kampüsünde başlıyor.

Konuyla ilgili GAÜ BESYO'dan yapılan açıklamada; GAÜ'nün 35. yılına özel sunmuş olduğu burs fırsatı ile yetenek sınavlarının başladığı, aday örencilerin, sınavda gösterdiği başarıları neticesinde, bursalarını %100'e tamamlama şansı olduğu ifade edildi. 

GAÜ BESYO Yetenek Sınavları 11 Haziran Perşembe Günü Başlıyor 

2020-2021 Akademik Yılı'nda yükseköğretime başlayacak olan KKTC Vatandaşları ve lise eğitimlerini KKTC'de tamamlayan TC Vatandaşı aday öğrencilere yönelik yapılacak olan yetenek sınavları için yapılan açıklamada, ilk sınavın 11 Haziran 2020 Perşembe günü  saat 15:00'da GAÜ Girne Ana kampüsünde gerçekleşeceği bildirildi. Sınavların ayrıca, her hafta perşembe günü yine 15:00'da gerçekleşmeye devam edeceği belirtilen açıklamada, sınav sonucunda aday öğrencilerin %90 yada %100 burs alma fırsatı olacağı vurgulandı. 

Yetenek sınavlarının sosyal mesafe ve gerekli hijyen kurallarına uygun şekilde gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, aday öğrencilerin yetenek sınavı ile, yüksek okul bünyesinde bulunan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (Türkçe) ile Antrenörlük Eğitimi (Türkçe)   programlarına yerleşebileceği ifade edildi.