KANİPEK; “GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DİJİTAL DÜNYA DÜZENİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAYI BEKLİYOR”

Haberler

GAÜ'DEN

KANİPEK; “GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DİJİTAL DÜNYA DÜZENİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAYI BEKLİYOR”


Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Başkanı Dr. Kamil Kanıpek, GAÜ İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Yeni Medya Bölümü öğrencilerinin dijitalleşen dünya düzenine ilişkin olarak hazır bulundukları hakkında açıklamada bulundu.

Dr. Kanıpek, GAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin bilgili, etik değerlere saygılı, yaratıcı düşünen, topluma ve çevresine duyarlı, toplumun ilerlemesi konusunda teknolojiyi etkin ve verimli bir şekilde kullanabilen, sektörde de yaratıcılık ve yenilikçiliğe odaklanmış iletişimciler olarak yetiştirilmesi vizyonu ile hareket ederken; özellikle internet altyapısı ile birlikte gelişen yeni medya alanına uluslararası boyutta sektörün de büyük yatırımlar gerçekleştirdiği günümüzde Yeni Medya Bölümü’ne ve bu bölümden mezun olacak yeni nesil iletişimcilere de ihtiyacın arttığını ifade etti.

Kanipek;  “Üniversitemizin İletişim Fakültesi bünyesinde bulunan Yeni Medya Bölümü öğrencilerimiz her zaman ileriye yönelik çalışmalar yaparak geçmişten günümüze dijitalleşen çağda yerlerini almaya hazır olarak ilerliyorlar. Bu kapsamda çalışmalarını ve teknolojiyi kullanma evreleri de çeşitlilik gösteriyor” dedi. 

Yeni Medya Bölümü’nün, öğrencilerin yeni medya üretimlerini, teknoloji, kültür, sanat ve endüstri faaliyetleriyle birleştirerek bu alandaki çeşitli mesleki uygulamalarda gerekli olan yaratıcılık, eleştirel ve teknik becerileri edinmelerini amaçlayan bir bölüm olduğuna dikkat çeken Kanıpek, ‘Teorik, eleştirel ve pratikteki dersler dengesi ile oluşturulmuş bir müfredatı takip eden öğrencilerimiz, bölümden mezun olduklarında, gazete ve dergilerde, radyo ve televizyonlarda, sosyal medya, halkla ilişkiler, pazarlama ve reklam ajanslarında özellikle online ve dijital çalışmaların yapıldığı alanlarda oldukça geniş iş olanakları bulabiliyor. Bu programdan mezun olan öğrenciler, sosyal medya uzmanı, video yapımcısı, yeni medya gazeteciliği, içerik pazarlama uzmanı, halkla ilişkiler uzmanı, yeni medya reklamcılığı, yaratıcı medya teknisyenliği, basın medya danışmanlığı, sosyal medya yazarlığı gibi çeşitli iş imkanlarına sahip olabiliyor, yeni medya alanında kariyerlerinde ilerleyebiliyorlar’ dedi.

GAÜ Yeni Medya Bölüm Başkanı Kanıpek, sektörle yapılan işbirlikleri çerçevesinde de, teknik geziler, atölye çalışmaları, gerçek vaka sunumları, konferans ve seminer gibi etkinliklerle profesyonellerin bilgi ve deneyimlerinin öğrencilere aktarıldığını, böylece kişisel ilişkilerinin de gelişmesine imkan sağlandığını söyledi.