Ekonomi ve Bilim Dünyasının Kanaat Önderleri GAÜ’de Buluştu

Haberler

GAÜ'DEN

Ekonomi ve Bilim Dünyasının Kanaat Önderleri GAÜ’de Buluştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) önde gelen önemli bankalarından Universal Bank ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yetkilileri Karmi Kampüs’te biraraya geldi.

Universal Bank adına Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şemsi Kazım Erkman ve Yönetim Kurulu üyesi Eda Erkman’ın katıldığı ziyarette Universal Bank Girne şube müdürü Mustafa Mertekçi de hazır bulundu. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te gerçekleşen toplantıya GAÜ adına Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile diğer üst düzey yöneticiler katıldı.
Dr. Şemsi Kazım Erkman: “Dünyaya Yayılan Kampüsleriniz KKTC Varlığının Sesi Oldu”

Universal Bank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şemsi Kazım Erkman ziyarettei yaptığı açıklamada Girne Amerikan Üniversitesine ilk defa geldiğini hatırlatarak üniversitenin günden güne büyüdüğünü ve önemli projelere imza attığını ifade etti. GAÜ’nün İngiltere, Singapur ve ABD kampüsleri yanında Türk dünyası üniversiteleri ile sürdürdüğü yükseköğretim faaliyetlerinin KKTC’nin varlığının sesi olduğunun altını çizen Erkman, üniversite yetkililerine ülkeye ve ülke insanına yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Ülkede değişmeyen iki gerçekliğin turizm ve üniversite olgusu olduğuna da dikkat çeken Erkman Universal Bank olarak günden güne büyüyen ve önwemli projelere imza atan GAÜ ile ortak projelere imza atmaktan onur duyacaklarını sözlerine ekledi.
Serhat Akpınar: “İleriye Dönük Her Süreçte Bir Çok Birlikteliğe İmza Koymaktan Onur Duyacağız.”

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada kurulduğu günden beri bir çok yenilik ve ilke imza atan Universal Bank ile uzun yıllardan beri GAÜ’nün kardeş kuruluş olarak çalıştığını hatırlatarak Üniversal Bank yetkililerine ziyaretten dolayı GAÜ ailsei adına teşekkür etti. İleriye dönük her süreçte birçok birlikteliğe iUniversal bank ile imza koymaktan GAÜ ailesi olarak gurur duyacaklarının da altını çizen Akpınar, ekonomi ve bilim dünyasına yön veren Kıbrıs Türkünün iki önemli varlığı olan Universal Bank ve GAÜ’nün ortak projelere ve başarılara imza atmasını diledi.

GAÜ Başkanlık Ofisinde gerçekleşen toplantı sonunda Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüsü gezen konuk heyet adına konuşan Universal Bank Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şemsi Kazım Erkman Karmi kampüs’e hayran kaldığını belirterek GAÜ yetkililerini kutladı.