GAÜ’LÜ AKADEMİSYENLERİN İŞLETMELER İÇİN BÜYÜK VERİ ÜZERİNDE BULANIK HAFIZA MODELLEMELERİ İSİMLİ ÇALIŞMASI YAYINLANDI

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’LÜ AKADEMİSYENLERİN İŞLETMELER İÇİN BÜYÜK VERİ ÜZERİNDE BULANIK HAFIZA MODELLEMELERİ İSİMLİ ÇALIŞMASI YAYINLANDI


Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) İşletme Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Murat Akkaya ve Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arif Sarı’nın doktora öğrencileri ile birlikte hazırladığı “Big data governance, dynamic capability and decision-making effectiveness: Fuzzy sets approach" has been published” isimli makale “Decision Science Letters" isimli dergi tarafından yayınlandı.

Çalışmalarında günümüzün en önemli konularından birisi olarak bilinen Büyük Veri (Big Data) konusu üzerinde çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Arif Sarı ve Doç. Dr. Murat Akkaya, birçok farklı kaynaktan toplanan büyük veri üzerinde fuzzy logic olarak bilinen bulanık mantık algoritmalarının işlenmesi ile ortaya çıkardıkları modelleme sayesinde büyük ölçekli firmaların karar verme merkezlerine yardımcı olacak pozitif sonuçlar elde eden bulguları ortaya çıkardıklarını belirtti.  

Doç. Dr. Murat Akkaya, elde ettikleri bulguların çeşitli bulanık hafıza modellemeleri ve algoritmaları kullanarak doktora düzeyindeki öğrenciler ile de paylaşıldığını belirterek; “Bulanık hafıza alanında yapılan çalışmaların daha geniş alanda yankı bulmasını ve yayılmasını sağladık” ifadelerini kullandı.   

GAÜ akademisyenleri, doktora programları kapsamında sahaya yetiştirdikleri öğrencilerin teorik bilgilerin yanında uygulama tecrübesi edinme fırsatı da yakaladıklarını, ayrıca ortaya çıkardıkları çalışmaların ise uluslararası arenada Scopus gibi önemli endekslerin kapsandığı dergilerde yayınlandığını belirtti.