“Küresel Eğitim Yanında Amaç Her Öğrencinin Fahri Elçi Olarak Ülkesine Dönmesi”

Haberler

GAÜ'DEN

“Küresel Eğitim Yanında Amaç Her Öğrencinin Fahri Elçi Olarak Ülkesine Dönmesi”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ek kontenjan yerleştirmeleri ile ülkeye gelen öğrencilere Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde oryantasyon düzenledi. KKTC yükseköğretim sistemi ve üniversite genel bilgileri yanında ülkenin turizm ve kültürel yapısıyla ilgili bilgiler de öğrencilere aktarıldı.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Uğur Yorulmaz tarafından öğrenci kayıtları, sağlık raporları, muhaceret işlemleri, öğrenci belgesi, öğrenci kimliği ve askerlik işlemleri hakkında bilgiler ek kontenjanla ülkeye gelen öğrencilere aktarılırken “Kıtalar Arası GAÜ Kampüsleri” ile ilgili tanıtım filmleri de gösterildi.
“Kuzey Kıbrıs Cennetten Bir Parça”

Ek kpntenjan Oryantasyonunda yabancı öğrenciler adına konuşan Belarus’tan Victorya Ulachovıch, Kuzey Kıbrıs’ın cennetten bir parça olduğunu belirterek KKTC’nin kücük bir ülke olmasına rağmen öğrencilere her turlü olanağını sunduğunu ve öğrenciler için Girne Amerikan Üniversitesinin fırsatlar üniversitesi olduğunu vurguladı.
“İyi Bir Eğitim Yanında Amacımız Her Öğrencimizin Ülkesine KKTC’nin Fahri Elçisi Olarak Dönmesi””

GAÜ Öğrenci Hizmetleri direktöru Celal Sakka ise oryantasyon sunumunda Girne Amerikan Üniversitesinin “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” olduğunu hatırlatarak GAÜ’nün 3 kıtada 4 yerleşkesinin bulunduğunu ve tüm GAÜ öğrencilerinin yükseköğretimlerini kültürler arası global eğitim imkanı ile tamamlayabileceklerini belirtti. İngiltere, Singapur, ABD ve jenerik kampüslerde eğitim görme ve hazırlık okulunu tamamlama fırsatları ile ilgili detaylı bilgiler veren Sakka oryantasyon çalışmalarının KKTC’yi tüm yönleri ile daha yakından tanıntma amacı ile düzenlenen etkinlikler ile hafta boyunca devam edeceğini açıkladı. GAÜ’nün öğrencilerine küresel eğitimin kapılarını açarak iyi bir eğitim vermeyi amaçladığının altını çizen Sakka, mezun olan her bir öğrencinin ülkesine KKTC’nin fahri elçisi olarak dönmesinin amaçladıklarını vurgulayarak üniversite eğitimi boyunca GAÜ’de devam eden oryantasyon etkinliklerinin önemine dikkat çekti.