Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) “Elektrik Elektronik Günleri” başladı

Haberler

GAÜ'DEN

Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) “Elektrik Elektronik Günleri” başladı

GAÜ Mühendislik Fakültesi’nin meslek odaları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği ve her ay seminer, konferans ve atölye çalışması olarak tekrarlanacak etkinliklerle, fakülte öğrencileri, elektrik elektronik mesleğini, uzman kişilerle birlikte pratik ve teorik olarak öğrenme imkanı bulacak.

İlki bugün saat 14:00’te Milenium Komplex Senato Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, GAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kamil Dimililer; “Elektronik Mühendisliği’nde Yapay Zeka Uygulamaları” konusunda konferans verdi.

Dr. Kamil Dimililer, bugün verdiği konferansta; özellikle bilgisayar alanında yaygın olarak kullanılan yapay zekanın ne olduğu, branş ve uzantıları, dünyada uygulandığı alanlar ve yapay zeka uygulamalarında izlenen yöntemler hakkında katılımcılara bilgi sundu.

Etkinliğe, GAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Zafer Dağdelen, akademisyen ve öğrenciler katıldı. “Elektrik Elektronik Günleri” etkinlikleri çerçevesinde 8 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek 2. konferansta ise Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı Bora Tüccaroğlu; “Profesyonel meslek hayatı ile odanın çalışmaları” konusunda konuşacak.