GAÜ'nün İtalyadaki Üçüncü Mimarlık Yaz Okulu Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ'nün İtalyadaki Üçüncü Mimarlık Yaz Okulu Sona Erdi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, İngiltere Oxford Brookes Üniversitesi ve Frozinone Mimarlar Derneği işbirliğinde İtalya`nın Supino kentinde üçüncü kez gerçekleşen uluslararası mimarlık yaz okulu sona erdi. 12 farklı ülkeden ve 10 üniversiteden katılan 15 öğretim üyesi, 10 yerel organizasyon ve kurum ve toplam 70 katılımcının katılımıyla gerçekleşen üçüncü ululsararası mimarlık yaz okulu sekiz günlük yoğun çalışmalar sonucunda projelerin sergilenmesi, sertifika töreni ve kapanış konuşmalarıyla başarılı bir şekilde tamamlandı. 

 

Kapanış töreni için Supino`nun merkez meydanı Piazza Umberto`da, yaz okulunda ortaya konulan çevresel hassasiyetler ve ekonomik ve sosyal öneriler içeren projelerin sergilenmesi gerçekleşti. Sergi İtalya Mimarlar Derneği Frozinone bölgesi tarafından organize edilerek, 70 yaz okulu katılımcısının, yakınlaştırma (zoom in), uzaklaştırma (zoom out), arkeolojik alan çalışmaları ve Supino çocuklarının hayallerindeki kent başlıklı dört farklı temada 50 üzerinde proje önerilerini içermekteydi. 

 

Sergi açılışının ardından kapanış konuşmaları için öncelikle Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcılarından ve Barış Derneği başkanı Luisa Morgantini, Supino belediye meclisi Başkanı, İtalya Mimarlar Odası Frozinone bölgesi başkanı ve Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Doç. Dr. Hossein Sadri konuşmalarında, yaz okulunun gerçekleştirilmesinde katkı sunan herkese teşekkürlerini bildirerek, yaz okulundan elde edilen sonuçları paylaştılar. 

Londra NG Mimarlık, Supino Agriturizm, Lazio Arkeoloji Derneği, Alcide Servi Enstitüsü, Nova Arcadia, Uluslararası Kent Planlama Derneği, Arkeolojik Peyzaj Tasarlama, Çankaya Üniversitesi ve Frosinone Sanat Akademisi`nin ortak katılımıyla 17-24 Ağustos tarihinde gerçekleşen üçüncü uluslararası Mimarlık yaz okulunun sonunda Avrupa Parlamentosu başkan yardımcılarından Luisa Morgantini, Oxford Brookes Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Nasser Golzari, Frozinone Mimarlar Derneğinden Francesco Maria De Angelis ve Girne Amerikan üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili, Doç. Dr. Hossein Sadri katılımcıların sertifikalarını takdim ettiler.