GAÜ Yatay Geçiş İçin Son Başvuru 29 Ağustos Cuma

GAÜ Yatay Geçiş İçin Son Başvuru 29 Ağustos Cuma

YATAY GEÇİŞLE YÜKSEKÖĞRETİMLERİNE GAÜ’DE DEVAM ETME HAKKI KAZANACAK ÖĞRENCİLER ÇEŞİTLİ BURSLAR YANINDA GAÜ GİRNE, İNGİLTERE, HONG KONG, ABD VE TÜRKİYE KAMPÜSLERİNDE EK EĞİTİM ÜCRETİ ÖDEMEDEN EĞİTİMLERİNE DEVAM ETME HAKKI DA KAZANACAK.

Girne Amerikan Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı için KKTC uyruklu öğrencilere yönelik yatay geçiş kontenjanlarının belirlendiğini açıkladı.

2014-2015 Güz dönemi için yatay geçişle yükseköğretimlerine Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs ve yurtdışı kampüsleri İngiltere, Hong Kong, ABD ve Türkiye kampüslerinde ek eğitim ücreti ödemeden sürdürecek olan öğrenciler ayrıca çeşitli oranlardaki kontenjanlar  (belirli bölümler) çerçevesinde burs ve/veya meslek indirimlerini almaya hak kazanabileceklerdir.

Girne Amerikan Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada 2014-2015 akademik yıl güz döneminde GAÜ bünyesinde 2 Meslek Yüksekokulu, 5 Yüksekokul, 8 Fakülte , 1 Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1 Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı 150 bölümün bulunduğu belirtilirken, lisans programına eşdeğer programlara yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin 29 Ağustos 2014 Cuma gününe kadar GAÜ Öğrenci İşlerine şahsen yada kayit@gau.edu.tr mail adresine istenilen belgeler ile başvurmaları gerektiği vurgulandı.

Yatay geçiş ile öğrenci kabul edecek bölümler ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.edu.tr web adresi ile 650 20 00 (1205-1179-1184) telefon numaralarından alınabileceği bildirilirken, öğrenci adaylarından talep edilecek belgelerin; kimlik kartı fotokopisi, lise diploması fotokopisi, disiplin cezası almadığına dair belge, resmi not döküm belgesi ile almış oldukları derslerin ders içeriklerini gösteren belge olduğunun altı çizildi.

Küresel Dünyanın Yükselen Bölümlerinde Küresel Eğitim Fırsatı

Küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi 2

farklı Meslek Yüksek Okulu, 5 Yüksek Okul, 8 fakülte, ve 1 enstitüde, toplamda 155 bölümde eğitim veren Girne Amerikan Üniversitesi, 2014-2015 Akademik yılında YÖK onayı ile ilk kez öğrenci kabul edecek Meslek Yüksek Okulu bünyesinde, Sosyal Medya Uzmanlığı (Türkçe), Sağlık Meslek Yüksek Okulu bünyesinde, Radyoterapi (Türkçe), Tıbbı Dökümantasyon ve Sekreterlik (Türkçe), Tıbbı Görüntüleme Teknikleri (Türkçe), Anastezi (Türkçe), Yaşlı Bakımı (Türkçe), Sağlık Kurumları İşletmeciliği (Türkçe), Ameliyathane Hizmetleri (Türkçe), İşletme ve Ekonomi Fakültesi bünyesinde, İşletme Yönetimi (Türkçe), Petrol ve Gaz Yönetimi, Pilotaj, Mühendislik Fakültesi bünyesinde, Bilgisayar Mühendisliği (Türkçe), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Türkçe), Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık (Türkçe), İç-Mimarlık (Türkçe), Plastik Sanatlar,  Beşeri Bilimler Fakültesi bünyesinde, Türk Dili ve Edebiyatı (Türkçe), İletişim Fakültesi bünyesinde, Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde ise, Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Türkçe)  bölümlerinede yatay geçişle öğrenci kabul edecek.

GAÜ’den yapılan açıklamada küresel dünyanın yükselen mesleklerine yönelik bölümlere yatay geçiş ile kabul edilecek öğrencilere 30. yıla özel eğitim bursları yanında öğrenimlerine ek eğitim ücreti ödemeden GAÜ yurtdışı kampüslerinde devam etme hakkı da tanınanacak.