GAÜ Akademik İşbirliği Anlaşmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Akademik İşbirliği Anlaşmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi ve Gedik Üniversitesi Arasında Akademik İşbirliği Anlaşması İmzalandı


Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 30’uncu yılını kutlayacağı 2014-2015 Akademik yılına girerken dünya ve Türkiye üniversiteleri ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmalarına bir yenisini ekledi.


Girne Amerikan Üniversitesi ile Gedik Üniversitesi  arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile GAÜ akademik işbirliğini sürdürdüğü ve bilinsel bilgi paylaşımında bulunduğu üniversite sayısı GAÜ uluslararası yurt dışı küresel kampüsleri ve eğitim merkezleri İngiltere, Hong Kong, ABD ve Türkiye dışında 200’e yaklaştı.


Gedik Üniversitesi’nde gerçekleşen imza törenine GAÜ adına Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ali Haydar katılırken, Gedik Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sunullah Özbek katıldı.


Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ’nün küresel yurtdışı kampüsleri dışında 200’e yakın üniversite ile akademik işbirliğinin devam ettiğini belirtilerek, uluslararası akademik işbirliği anlaşmalarının öğrenci gelişimine yaptığı katkılar yanında ülke tanıtımında önemli rolü bulunduğunun altı çizdi. Anavatan Türkiye ile KKTC arasındaki dil, kültür ve din birliğinin Türk üniversiteleri ile imzalanan akademik işbirliklerinin önemini ve maneviyatını arttırdığına vurgu yapılan açıklamada, anlaşma ile amaçlanan hedeflerin önemli bilimsel üretimleride beraberinde getireceği ifade edildi.


İmzalanan anlaşma ile GAÜ ve Gedik Üniversitesi ortak bilimsel çalışmalara imza atması hedeflenirken anlaşma ile bilim insanları ve öğrencilerin ortak olarak konferanslara, seminerlere ve bilimsel sempozyumlara katılacağının altı çizildi. Ayrıca, Gedik Üniversitesi öğrencileri GAÜ’nün Uluslararası kampüs fırsatından yararlanabileceği anlşama dahilinde, her iki kurum arasında eğitim ve araştırma için öğrenci takasının gerçekleşeceği vurgulandı.