Ahmet Mete Işıkara GAÜ’de Coçukları Güldürerek Eğitti

Haberler

GAÜ'DEN

Ahmet Mete Işıkara GAÜ’de Coçukları Güldürerek Eğitti

Girne Amerikan Üniversitesi 25. yılını alanında ün yapmış kişi ve kurumların verdiği konferanslar , söyleşiler ve sosyal etkinliklerle kutlumaya devam ediyor.

Girne Amerikan Koleji (GAC) öğrencilerinin deprem ile ilgili eğitmek ve bilinçlendirmek için deprem alanında uzman olan bilim insanı, jeofizikçi ve eğitimci Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın katılımı ile GAÜ Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’ de seminer verdi.
Ahmet Mete Işıkara: “Depreme Hazırlıklı Bir Toplum Haline Gelmeliyiz”

Girne Amerikan Koleji Coçuklarının yoğun İlgi gösterdiği seminerde, depreme hazırlıklı olmak için korunma kültürü bilincine sahip çıkıp yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizen Işıkara “ Deprem olacak mı ? Sorusunu sormak yerine, deprem olacak gerçeğini kabul edip, büyüklüğü ne olursa olsun muhtemel bir depremin zararlarını en aza çekmek için, Depreme hazırlıklı bir toplum haline gelmek zorundayız.” Dedi.

Depremin nasıl meydana geldiğini slaytlar ve sevilen komedyenler Cem Yılmaz ve Beyazıt Öztürk röportajları ile birleştiren Ahmet Mete Işıkara coçukları hem güldürdü hem eğitti.

Coçuklara Deprem tehlike avı tüm aile üyelerinin katılımıyla evde başlatılması gerektiğini söyleyen Işıkara evin her yeri, oda oda dolaşılıp sarsıntı sırasında nelerin tehlike yaratabileceği öngörülmeli, aile üyelerinin evde en çok zaman geçirdiği yerler kontrol edilmeli, bir araştırmacı gibi çalışarak yapılması gerekenler bir liste halinde sıralanıp, bulunan tehlikeler giderilene kadar takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öğretici gecen seminerin ardından(GAÜ) Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün 25. yıl rozetini Ahmet Mete Işıkara’ya takdim etti.