Ahmet Mete Işıkara GAÜ’de Çoçukları Bilinçlendirecek

Ahmet Mete Işıkara GAÜ’de Çoçukları Bilinçlendirecek

Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) 25. yılında alanında uzman kişileri katılımcıları ile buluşturmaya devam ediyor.

Girne Amerikan Koleji (GAC) öğrencilerinin deprem ile ilgili eğitmek ve bilinçlendirmek için deprem alanında uzman olan bilim insanı, jeofizikçi ve eğitimci Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın katılımı ile bugün GAÜ Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’ de saat 10:30’da seminer verecek.

GAÜTV’den de canlı yayınlanacak eğitim amaçlı olan seminere GAÜ akademik ve idari kadronun katılacağı seminere Girne Amerikan Koleji öğrencileri ve Kıbrıs Halkı’nın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Ahmet Mete Işıkara Kimdir

Işıkara, 1941 yılında Mersin'de doğdu. 17 Ağustos 1999'da Marmara bölgesinde yaşanan ve büyük yıkımlar ile ölümlerin olduğu Mw 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı toplumu bilinçlendirme çabaları nedeniyle özellikle dönemin çocuklarının bilincine deprem dede, deprem amca gibi isimlerle de yerleşti.

Ahmet Mete Işıkara AHDER (Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği)'in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.