Olay Film GAÜ Sahnesinde

Haberler

GAÜ'DEN

Olay Film GAÜ Sahnesinde

Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAP) tarafından organize edilen “Türk Filmleri Günleri” kapsamında Kıbrıs Rum kesiminden ödül alan “Başka Dilde Aşk” filmi GAÜ sahnesinde sinemaseverler ile buluşacak. Olay film “Başka Dilde Aşk” yanında Türk sinemasının seçkin örnekleri GAÜ Karmi Kampüs salonları ile Lefkoşa Galleria Sinema Salonlarında sinema severler ile 25-27 Ekim tarihleri arasında buluışacak.

KKTC’de ilk kez düzenlenecek olan “Türk Filmleri Günleri” kapsamında 25-27 Ekim 2010 tarihleri arasında KKTC’li sinemaseverler Türk Sineması’nın seçkin örneklerinden birçok filmi ücretsiz izleme imkanına kavuşacak; ayrıca ünlü yönetmen, oyuncu ve akademisyenlerle bir araya gelme şansını yakalayacaklar.

Film gösterimleri Lefkoşa Galleria Sineması, Girne Amerikan Üniversitesi Galleria Sineması ve Girne Amerikan Üniversitesi Spectrum Kongre Salonu’nda gerçekleştirilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Girne Amerikan Üniversitesi, Mercure Accor Hotel, GAU Galleria Sineması, Lefkoşa Galleria Sineması, BRT, GAU Medya Merkezi, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, Lefkoşa Türk Belediyesi, FilmNorthCyprus ve Naci Talat Vakfı tarafından desteklenen “Türk Filmleri Günleri” kapsamında gösterilecek filmlerde rol alan birçok sanatçı ve sinema emekçisi de KKTC’ye gelecek. FİYAP Yönetim Kurulu Başkanı Galip Gültekin, yaptığı yazılı açıklamada FİYAP olarak Kuzey Kıbrıs halkıyla buluşacak olmaktan memnun olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“KKTC’de Türk Filmleri Günleri, son yıllarda nitelikli yapımlarla gerek yurtiçinde gerekse yurt dışında adından sıkça söz ettiren Türk Sineması’nın sektörel gelişimine ve farklı coğrafyalarda tanıtılmasına destek olmak amacıyla, Film Yapımcıları Meslek Birliği tarafından düzenlenmektedir. Türk Filmleri Günleri kapsamında KKTC’de olmaktan ve sinema sanatının şemsiyesi altında Kuzey Kıbrıs halkıyla buluşmaktan son derece memnunuz.Bu etkinlikte bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz.”

KKTC’de çeşitli kanallar ve GAÜ TV’de çeşitli programlara da katılacak konuk sanatçılar, GAÜ Karmi Kampüs ve etkinliğe destek veren diğer kurumlar bünyesinde çeşitli söyleşilere de katılacak.