I.Uluslararası Yüzme Şampiyonası Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

I.Uluslararası Yüzme Şampiyonası Sona Erdi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs spor kompleksinde düzenlenen 1.Uluslararası GAÜ Derya Büyükuncu Yüzme Şampiyonası sona erdi.

KKTC Yüzme Federasyonu ve Yüzme hakemlerinin desteği ile Karmi Kampüs yarı olimpik yüzme havuzunda gerçekleşen şampiyonada Türkiye adına yarışan ünlü yüzücü Derya Büyükuncu 100 metre sırtüstü erkeklerde şampiyon oldu. GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar yanında yetkililerin izlediği şampiyonada dereceye giren sporculara ödülleri yetkililer tarafından verildi.

2010 Londra Olimpiyatları için ülkemizde kamp yapan ünlü yüzücü bir haftadan beridir GAÜ spor tesislerinde antremanlarını ve çalışmalarını GAÜ yüzme eğitmenlerinden Yiğit Tan refakatinde sürdürüyor.

“Büyük Gurur Duydum. GAÜ’ye Teşekkür Ediyorum”

Karmi Kampüs yanında sosyal tesisler ve spor tesislerinden etkilendiğini belirten ünlü yüzücü Derya Büyükuncu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada modern tesisler ile spor kompleksi yanında uzman eğitim kadrosuna sahip olmasından dolayı GAÜ’yü tercih ettiğini belirtti. 2012 Londra Olimpiyatlarından madalya ile döneceğini de sözlerine ekleyen ünlü yüzücü GAÜ tesislerinde verimli ve başarılı bir kamp dönemi geçirdiğini sözlerine ekledi. GAÜ tarafından adına düzenlenen Uluslararası şampiyonadan gurur duyduğunu belirten Büyükuncu yüzme sporuna yaptığı katkılardan dolayı GAÜ’ye teşekkür etti.

Şampiyona Sonuçları şöyle:

100m. Sırt Üstü(ERKEK)
Derya Büyükuncu
Jon Pepaj
Anvar Mufazalov

50m. Sırt(ERKEK)
Anvar Mufazalov
Arda Kandemir
Salih Cemre Karataş

50m. Kelebek(ERKEK)
Jon Pepaj
Salih Karataş
Ejder Kapukaya

50m. Kurbağa(ERKEK)
Anvar Mufazalov
Arda Kandemir
Ejder Kapukaya

50m. Kurbağa (BAYAN)
Anna Mazurkevich
Nimet Mıstıkoğlu

50m. Serbest (ERKEK)
Jon Pepaj
Anvar Mufazalov
Ejder Kapukaya

50m. Serbest (BAYAN)
Anna Mazurkevich
Nimet Mıstıkoğlu