2. Kıbrıs Çalıştayı GAÜ’de Gerçekleşiyor

2. Kıbrıs Çalıştayı GAÜ’de Gerçekleşiyor

Girne Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü 30 Nisan 2014 Çarşamba günü Millenium Senato Kongre Salonunda bu yıl 2’incisi dezenlenen 2’inci Kıbrıs Çalıştayı’nı ‘Yeni Dönem Kıbrıs Müzakereleri, Enerji Güvenliği ve Türkiye’nin Kıbrıs’a Bakışı’ konusunda gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, Türkiye’den ve KKTC’den Milletvekillerinin ve diplomatların katılacağı çalıştayın ikinci kez düzenleneceği bildirilirken, konusunun “Yeni Dönem Kıbrıs Müzakereleri, Enerji Güvenliği ve Türkiye’nin Kıbrıs’a Bakışı “ olduğu ve amaçlarının öğrencilerde bir farkındalık yaratmak ve Kıbrıs sorununa ilgi çekmek olduğu belirtildi. Çalıştaya, AKP Milletvekili Bülent Tuğran, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsal Demirel’in yanısıra, Türkiye’den çeşitli üniversiteleirn Siyaset ve Uluslararası ilişkiler Kulüplerinin başkanlarının katılacağı bildirilirken Çalıştayın tüm gün devam edeceğini vurgulandı.