PROSteel 2014’e GAÜ Damgası

Haberler

GAÜ'DEN

PROSteel 2014’e GAÜ Damgası

Ana sponsorluğunu Borusan Mannesmann’ın yaptığı PROSteel 2014 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması sonuçlandı. Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri PROSteel 2014 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması’nda Mansiyon ödülünü kazandı.

Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesmann tarafından bu yıl 14`üncüsü düzenlenen PROSteel 2014`te öğrencilerin çelik malzemeyle yaratıcı çözümler geliştirerek, çelik yapı tasarımı ve uygulamaları konusunda deneyim kazanmalarına destek olmayı ve bir yandan da Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.
Çelik malzeme ile yaratıcı çözümler geliştirmek üzere, mimarlık ve mühendislik bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmek amacıyla bu yıl 14.`sü düzenlenen PROSteel yarışmasına toplam 31 grup, projeleri ile başvurdu.

Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin yarıştığı PROSteel`de, Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ve Öğrt. Gör. Ziya Buluç’un proje danışmanlığı yaptığı Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Merve Yılmaz ve Muhammed Nazif Öztürk ve İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencisi Mehmet Ali Gürsoy “Afet Konutları Çelik Sistem Tasarımı" projesi teması altında yarışarak Mansiyon ödülünü almaya hak kazandılar.

Prof. Dr. Yüksek Mühendis Mimar Hasan Şener’in Başkan olduğu jüride; Prof. Dr. Yüksek Mimar Celal Abdi Güzer, Dr. Yüksek İnşaat Mühendisi Selçuk İz, Yüksek Mühendis Mimar Yaşar Marulyalı, Prof. Dr. Yüksek Mimar Ayhan Usta ve Prof. Dr. Yüksek İnşaat Mühendisi Nesrin Yardımcı yer aldı.

Ödüller, 23 Mayıs 2014 Cuma günü saat 17:00’de Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.