GAÜ Heyeti Sağlık Bakanlığına Ziyarette Bulundu Heyet, GAÜ’nün Sağlık Alanındaki Gelişmeleri ve ...

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Heyeti Sağlık Bakanlığına Ziyarette Bulundu Heyet, GAÜ’nün Sağlık Alanındaki Gelişmeleri ve ...

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde bulunan sağlık bilimleri ve devam eden projeleri hakkında Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye bilgi verdi.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ve Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, gerçekleştirmiş oldukları ziyarette sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye önemli bilgiler verdi. Ziyarette açıklama yapan Vehbi, GAÜ’nün 30’uncu yılına girerken 10750 öğrencisi ile dünya çapında diploması tanınan dünya üniversitesi haline geldiğini belirtti. Son dönemlerde havacılık, denizcilik ve sağlık bilimleri olmak üzere 3 yeni alanda akademik çalışmlarına ağırlık verdiklerini ifade eden Vehbi, sağlık bilimleri alanlarındaki gelişmeler ve projeler hakkında bilgi vermek için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Açıklamalarının devamında Vehbi, GAÜ’nün ilerleyen dönlerde sağlık bilimleri bünyesinde hayata geçecek olan üniversite hastanesi ve tıp fakültesi hakkında bilgi vererek, hali hazırda İstanbul Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Hastanesi ile Eğitim alanında ve hastane projesi ile ilgili işbirliklerinin bulunduğunu, projenin hayata geçmesi ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı. Vehbi, GAÜ Smarth Health Sağlık Kompleksi projesi hakkında Bakan Gülle’ye bilgi vererek, projenin hayata geçmesi ile KKTC’nin sağlık alanındaki gelişimine ve sağlık turizmine önemli katkı sağlayacaklarını söyledi.

KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Girne Amerikan Üniversitesi’ne eğitim ve sağlık alanındaki başarılarının devamını dileyerek, üniversitelerinin KKTC için turizm ile birlikte çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Sağlık konusunun bir ülke için tüm konuların başında gelen bir konu olduğunu belirten Gülle, sağlığın sürekli sürdürülebilir bir yapıda olması ve geliştirilebilir olmasının sağlanması gerektiğini ifade etti. Gülle, son zamanlarda KKTC’de sağlık alanında önemli gelişmeler olduğunu belirterek, gelişmelerin üniversitelerin sağlık eğitimi alanında önemli adımlar atması ile alakalı olduğunu belirtti. Bu konunun çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Gülle, üniversiteler ile birlikte konunun koordineli bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı.