Kongo Büyükelçisi GAÜ’ye Hayran Kaldı

Haberler

GAÜ'DEN

Kongo Büyükelçisi GAÜ’ye Hayran Kaldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 25. yılını tamamladığı yeni akademik yıl öncesi 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve tecrübesi ile dünya ülkelerinin yükseköğretim yapılarının gelişmesine yardımcı oluyor.

Türkiye’deki Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, T.C Kongo Büyükelçisi olarak atanan Eski Bakü Büyükelçiliği Müsteşarı Nihat Civaner görevine başlamadan önce KKTC’deki üniversiteleri ziyaret etti

GAÜ rektörü Prof. Dr. Yıldırım öner ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüsü dolaşan Nihat Civaner çok güzel bir yerleşkesinin olduğunu ve insanı etkilediğini belirtti.

TC Büyükelçiliği dışında GAÜ’nin gönüllü elçisi olacağının altını çizen Nihat Civaner Kongo Cumhiriyetinde bulunan öğrencilere buraya gelmeleri için teşvik edeceğini belirrti. GAÜ’nin dört ada tek üniversite sloganı ile yapmış olduklarının çok büyük bir başarı olduğuna da özellikle vurguladı.

Bu yıl Kongo Cumhuriyetinde büyükelçi olarak görev yapacak olan Nihat Civaner“Bir kökü olan bir eğitim geleneği olan GAÜ’de olmaktan çok mutluyum” dedi.
GAÜ Afrikada Önemli Açılımlara İmza Attı

Altmış sekiz ülkeden öğrenci aldığımızı belirten Yıldırım Öner Kongo Cumhuriyetinden gelecek öğrenciler ile bu sayının altmış dokuz olacağına inancının tam olduğunu belirtti. Yönetiçiler kurulunun onayı ile Nijerya başta olmak üzere Afrika’nın her bölgesinden öğrencisi olduğunu belirten Yıldırım Öner Yöneticiler Kurulunun desteğiyle birlikte daha da büyüyeceklerinin ve dünyanın her yerine kaliteli eğitimi götürmek istediklerinin altını çizdi.