GAÜ 1. Yapay Zeka Uygulamalari Sempozyumu Başariyla Tamamlandi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 1. Yapay Zeka Uygulamalari Sempozyumu Başariyla Tamamlandi

Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen 1’inci Uluslararası Mühendislik, Yapay Zeka ve Uygulamaları Sempozyumu başarıyla tamamlandı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Senato Kongre salonunda gerçekleşen sempozyuma 12 farklı ülkeden 108 bilim insanı katılırken; ‘Yapay Zeka, Mühendislik ve Uygulama’ konu başlıkları altında sunumlar gerçekleştirildi.

3 Gün Süren Sempozyum’da Toplam 14 Oturumda 100’ün Üzerinde Bildiri Sunumu Yapıldı

Toplam 14 oturum ve 100’ün üzerinde bildirinin yer aldığı, Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Prof. Dr. Kemal Leblebicioğlu ve KTMMOB Dr. Zihni Turkan’nın davetli konuşmacı olarak katılldığı sempozyumda ayrıca Yapay Zeka konu başlığında; Sinir Ağları, Yapay Zeka ve Evrimsel Algoritmalar, Gelişen Teknolojiler, Akıllı Üstlenici, Beyin Modelleri/Bilişsel Bilimler, Uzman Sistemler, Karar Destek Sistemleri, Bilgisayar Destekli Öğretim, Bulanık Mantık ve Makine Öğrenimi, Sezgisel Araştırma Yöntemleri, Akıllı Veritabanları. Mühendislik konu başlığında; Elektro-mekanik Sistemler, Güç Mühendisliği, Yakıt hücreleri, Yenilenebilir ve Alternatif Enerji Sistemleri, Güç Elektroniği ve Sürücüler, Binalar için Enerji Sistemleri, Güç Sistemleri, Sinyal İşleme, Elektronik, Ölçme Sistemleri, Dijital Filtre Tasarımı ve yapıları, Antenler ve Propagasyon, Ses/Konusma İşleme; Dalgacık İsleme, Bilgisayar Ağları, Veritabanlari Alanındaki gelişmeler, Yazılım Mühendisliği, Deniz Dalga Mekaniği ve Hidrodinamik, Deniz Yapılarının Tasarım ve Yapımı, Deprem Mühendisliği, İnşaat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları, Yapı Malzemeleri, Jeoteknik ve Zemin Mekaniği, Öngerilmeli Beton Yapıların Tasarımı ve Yapımı, Proje Yönetimi, Sistem Analizi. Uygulamalar konu başlığında ise, Sinyal İşleme, Bilgisayar Görüşü, Robotik, Örüntü Tanıma, Parmak İzi Tanıma, Finans ve Pazarlama, Eğitim, Gelişen Uygulamalar, Askeri, Mikrodalga Uygulamaları, Sinir Ağları Uygulamaları, Yüz Tanıma, Sağlık Uygulamaları konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Konuyla ilgli GAÜ TV’ye açıklamada bulunan Sempozyum başkanı ve GAÜ Rektör yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, sempozyuma yoğun ilginin olduğunu, başarılı şekilde 14 oturumda 100’ün üzerinde bildiri sunumu yapıldığını vurguladı. Semozyum’a uluslararası bilim insanlarının ilgisininde büyük olduğunu belirten Ağdelen, bu konular üzerinde dünya’da ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, yapay zeka uygulamaları sempozyumunu geleneksel olarak her yıl gerçekleştirmeyi planladıklarını dilegetirdi.
Ağdelen, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Engelleme Çabalarına Ramen Sempozyum Başarılı Şekilde Gerçekleşti”

Konuşmasının devamında Ağdelen, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin engelleme çabalarına ramen sempozyumun sorunsuz ve başarılı şekilde gerçekleştiğini vurgulayarak, herzaman olduğu gibi bu kez de engelleme girşimleirnin amacına ulaşamadığını belirtti.