Havacılık Fuar’ında GAÜ’ye Büyük İlgi

Haberler

GAÜ'DEN

Havacılık Fuar’ında GAÜ’ye Büyük İlgi

Girne Amerikan Üniversitesi İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk Havacılık Eğitim Fuarı IFTE 2013’te havacılık tutkunlarının ilgi odağı oldu.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 63,  Amerika, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Avrupa'dan 40 olmak üzere, 103 katılımcı ve  6500'ü yerli, 1300'ü yabancı toplam 7800 ziyaretcinin katıldığı fuarda yer alan tek KKTC üniversitesi olan GAÜ, havacılık tutkunları ile buluştu.

Fuar bünyesinde GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Sivil Havacılık ve Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünün tanıtımı yanısıra Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı ayrıca, AFA ( Atlantic Flight Academy) ile olan anlaşma dahilinde hem GAÜ öğrencilerine hem de dışarıdan pilotaj sertifikası almak isteyen katılımcılara ATPL/PPL/CPL sertifika programları hakkında bilgi verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Olgun Çiçek, binlerce ziyaretçinin katıldığı fuarda GAÜ’nün büyük ilgi gördüğünü, havacılığın yanında GAÜ’nün küresel eğitim fırsatlarınında üniversite adaylarının dikkatini çektiğini  belirtti. Fuar bünyesinde düzenlenen konferans kapsamında “Havacılık Eğitimi: GAÜ Modeli” konulu bir konuşma yapan Prof. Çiçek, GAÜ Havacılık programlarına sektör temsilcilerinin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiklerini belirtti. 

GAÜ’nün havacılık eğitimi alanında uluslararası ve ulusal kurumlar ile işbirliği yaptığı ve hızlı adımlarla bu alanda hakkettiği yeri almaya başladığı kaydedildi.

GAÜ öğrencilerinin havacılık eğitimi açısından çok şanslı olduklarını, hangi bölümde okunursa okunsun; GAÜ’nün herhangi 4 yıllık bölümünden mezun olan öğrencilerin eğitimler sonunda pilotaj sertifikası alabileceklerini vurgulayarak geleceğin küresel meslekleri arasında olan havacılık eğitiminde GAÜ’nün önemli atılımlar yapmaya hazırlandığını da ifade etti.