Amerikan Koleji’nden Doğa ve Hayvanlar İçin Örnek Davranış

Haberler

GAÜ'DEN

Amerikan Koleji’nden Doğa ve Hayvanlar İçin Örnek Davranış

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji Anaokulu öğrencileri hayvanları koruma haftasında Girne Hayvan Barınağına bağış yaptı.

Hayvanları Koruma haftası bünyesinde çocuklar, korunmaya ve bakıma muhtaç sokak hayvanları hakkında öğretmenlerinden bilgi alırken, öğrenci velilerinin desteği ile Girne Hayvan Barınağına kedi ve köpek maması bağışında bulundu.

Saymaz: “Amacımız Doğaya ve Çevreye Karşı Duyarlı Bireyler Yetiştirmek”Konuyla ilgili açıklamada bulunan Amerikan Anaokulu müdürü Binnur Saymaz, amaçlarının çocuklara erken yaşta doğa ve çevreye karşı duyarlılık kazandırmak olduğunu belirterek, ailelerinde desteği ile bunu  gerçekleştirdiklerini vurguladı. Ayrıca çocukların erken yaşlarda hayvan sevgisini kazanmasının gelişimleri açısından çok büyük önem arzettiğini dilegetiren Saymaz, geleceğin doğa ve hayvan sevgisini benimsemiş başarılı bireyler yetiştirmenin başlıca prensipleri arasında olduğunu söyleyerek bu ve buna benzer proje ve organizasyonları sıklıkla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Amerikan Anaokulu öğrencileri evlerinden getirdikleri kedi ve köpek mamalarını hayvan barınağı yetkililerine teslim ederek doğaya ve hayvanlara karşı olan duyarlılıklarını gösterdiler. Barınak yetkililerinin yaptığı açıklamada, ilk kez bir okulun buna benzer bir proje ile kendilerine geldiğini ve bu uygulamanın kendileirni çok mutlu ettiğini dile getirdi. Ayrıca tüm öğrencilere, ailelere ve Amerikan Koleji yetkillerine teşekkürlerini sunarak, hayvan sevgisinin insanlar için çok önemli olduğunu vurgulandı.