GAÜ’nün Afrika Açılımı Genişliyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’nün Afrika Açılımı Genişliyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında düzenlediği akademik ve bilimsel çalıştaylar ve etkinlikler ile dünya yükseköğretimine yön verirken Afrika ülkelerindeki atılımlarına devam ediyor.

GAÜ, Fas Yetkili Temsilciliğini açmasının ardından Zimbabwe TP World Student Services ile KKTC yükseköğretiminin tanınması ve ülke üniversitelerine Afrika’dan öğrenci akışını sağlayacak önemli bir anlaşmaya imza attı. Ayrıca imzalanan anlaşma ile GAÜ 25 yıllık bilimsel bilgi birikimini bölge üniversitelerine aktaracak.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenlenen törende Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ile TP World Student Services direktörü Molice Mandinyenya anlaşmaya imza koydular.
Asım Vehbi : “GAÜ 25 Yıllık Bilimsel Bilgi Birikimi ile Dünyanın Her Yerinde”

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, imzalanan anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada yükseköğretimde sunulan hizmette en üst kaliteyi yakalamanın gerektiğini, bunun da, ders programları, öğretim yöntemleri, eğitmen ve kampüs kalitesiyle mümkün olduğunu dile getirdi. GAÜ’nün tüm dünyada tanınan diploması, yalnızca hazırlık sınıfıyla sınırlı kalmayan, eğitim süresince desteklenen İngilizce dil eğitimi, yetmişten fazla ülkeden öğrenci ve akademisyen grupları ve çoğu yurt dışı eğitimli zengin öğretim kadrosuna da değinen Vehbi, öğrencilerine Kuzey Kıbrs, İngiltere, Singapur ve ABD kampüslerinde eğitim imkanı sunan GAÜ’nün Uluslararası kimliği ve 25 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile dünya yükseköğretiminde öncü ve otorite olduğunu vurguladı.

GAÜ’nün 25 yıllık bilimsel bilgi birikimini dünyanın her yerine yaydığının altını çizen Vehbi, Fas Yetkili temsilciliği ardından Zimbabwe’li yetkililer ile imzalanan anlaşmanın KKTC yükseköğretim sistemi ve üniversitelerinin Afrika’da tanınmasını sağlayacağını belirterek anlaşmanın ülkeye gelen Afrikalı öğrenci akışına yapacağı katkının önemine dikkat çekti.
Molice Mandinyenya : “GAÜ Kıtalar Ötesi Yükseköğretimin Kapılarını Açıyor.”

GAÜ’nün kıtalarötesi yükseköğretim fırsatının dünyaya yayılan kampüsleri ile öğrencilerine sunmasının öğrenci gelişimi için önemli bir fırsat olduğunu belirten Mandinyenya, ulsulararası kimliği ve tüm dünyada geçerliliği olan diploması ile GAÜ’nün kaliteli yükseköğretimin doğru adresi olduğunu ifade etti. Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüsün ortamı ile öğrencilerine sunduğu kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikler ile ilgili imkanlarının dünya standartlarında olduğunu ve kendisini fevkalade etkilediğini de sözlerine ekleyen Mandinyenya, Afrika’daki atılımlarından dolayı GAÜ’ye teşekkür etti.