BAŞLANGIÇ
02:00
01/01/1970
BİTİŞ
02:00
01/01/1970

Kuzey Kıbrıs için Sürüdürülebilir Turizm Ürünü Geliştirme

Şu anda Kuzey Kıbrıs 100’den fazla turizm işletmelerinde beş yıdızlı oteller ile gazino, dört yıldızlı ve çok sayıda küçük oteller de dahil olmak üzere 3S (güneş, deniz ve kum) sunmaktadır. Son zamanlarda kırsal kesimlerdeki bazı B&B kuruluşlarıyla eko turizm sevenlerine de seçenekler sunulmaktadır. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıs’ta Eko turizm ve TDT (Topluma Dayalı Turizm) geliştirilmeye devam edilmektedir. Kuzey Kıbrıs’ın sahip olduğu fakat turizm sektörüne uygun bir şekile hizmet edemediği birçok zenginlikleri vardır. Bu zenginlikler Flora (bitki ötrüsü), Fauna (doğay), Yaban hayatı, Kültür, Dini siteleri, Tarihsel siteleri, ve Spor sitelerini (dağ yürüyüşü, dalış gibi) içermektedir. Bunun yanında, Kuzey Kıbrıs’taki 6 özel bölgenin AB’nin “Natura 2000”de yer alması Kuzey Kıbrıs’ta sürüdürülebilir bir turizm ürününü bu sektörde yaratmak için çok önemli bir fırsat haline gelmiştir. Yapılacak olan araştırmada Kuzey Kıbrıs’ta şu an mevcut olanları analiz etmek, turistlere sunmak üzere nelerin geliştirilmesi gerektiğini saptamak ve uluslararası tanıtılabilecek potansiyel bir turizim ürünü geliştirmekle ilgili bir rapor hazırlamak gerekmektedir.

Bu ürünü geliştirmek için aşağıdakiler dikkate alınmalıdır:
Şu anda Kuzey Kıbrıs’ta ne mevcuttur?
Kuzey Kıbrıs için pazarlanılabilir en uygun ürün nedir?
Önerilen bu turizm ürünü için potansiyel pazarlar hangileridir?
Bu ürün ne şekilde sosyo-kültürel, çevresel ve ekonomik alanlarda olumlu etki geliştirip olumsuz etkileri azaltabilir?
Turistsler bu ürünü neden seçmiş olabilecekler?
Rakipler kimlerdir?
Bu ürün nasıl pazarlanabilir ve hedef turistlere nasıl tanıtılılabilir?

Rapor profesyonel olarak sunulmalı (yarışma kurallarına bakın), araştırma ve yaratıcılıkla ilgili delil sunulmalıdır. Bu nedenle bu ürün bir paket ürün olarak KKTC Turizm ve Kültür Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Otelciler Birliğine sunulacak şekilde tasarlanmalıdır.
Kuzey Kıbrıs Ulusal Turizm Okulu Proje Yarışması
YARIŞMA KURALLARI
Çalışmanın Tanıtımı

Bu proje 3000-3500 kelimelik, A4 büyüklüğünde, font 11 ve İngilizce olarak rapor formatında sunulmalıdır. Rapor ciltlendirilmiş şekilde hazırlanıp, tüm gönderimler bir özet ve ön kapak içermelidir. Ön kapak aşağıdaki şekilde sunulmalıdır:

Ahmet Uzun
Girne Amerikan Üniversitesi
Kuzey Kıbrıs Ulusal Turizm Proje
Yarışması
2011
Kuzey Kıbrıs Turizm Ürün Geliştirme: Kuzey Kıbrıs’ta Dağ Yürüyüşü
GAU Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tamamlandı
Katılım Kuralları ve Şartları:

Yarışma Kuzey Kıbrıs üniversitelerinde kayıtlı tüm turizm öğrencilerine açıktır. Rapor tek başına (bireysel) veya en fazla üç kişilik bir ekibin parçası olarak hazırlanabilir. Müracaatın son günü Pazartesi, 18 Nisan 2011’dir. İki yazıcı çıktısı Girne Liman’ında KITOB ofisine teslim edilmelidir; geç teslim kabul edilmeyecektir. Kopyala-yapıştır da dahil olmak üzere herhangi bir intihal (kopya) kabul edilmeyecektir.
Seçim

Projeler aşağıdaki kriterlere göre komite uzmanlarından oluşan bir panel tarafından değerlendirilecektir:
Resmi ve mantıksal kalite
Araştırma ve bilgi
Yenilik ve yaratıcılık
Potansiyel uygulanabilirlik
Etik

Kazanan öğrenci veya öğrencilere Kuzey Kıbrıs Ulusal Turizm Proje Yarışması ödülü verilecek. Kazanan öğrenci veya öğrencilere 21 Nisan 2011 tarihinde Perşembe günü GAU’de yapılacak olan ödül töreninde ödülleri sunulacaktır.
Jurinin kararı nihaidir ve appeal için açık değildir.

Ödül: Gelecek yılki etkinliğin öğrencinin kendi üniversitesinde gerçekleştirme hakkının korunması, tanınma belgesi , kazanan proje ürününün uluslararası tanıtımı için fırsatın verilmesi ve bu yönde gerekli olan tüm maddi desteğin sağlanması.