ECZACILIK FAKÜLTESİ

35 yıllık geçmişi olan Girne Amerikan Üniversitesi kurulduğundan bu yana güçlü akademisyen kadrosuyla ulusal ve uluslararası alanda saygın bir kurum olarak K.K.T.C’nin sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim yönlerinden gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Duyurular

GAÜ'DEN

25 EYLÜL DÜNYA ECZACILAR GÜNÜ


FIP (Uluslararası Eczacılık Federasyonu) Konseyi tarafından 2009 yılında İstanbul’da yaşama geçirilen “25 Eylül - Dünya Eczacılar Günü”nün amacı; 

“İlaç Uzmanı” olan Eczacı’nın, Dünya’nın her köşesindeki “Sağlığı Geliştirme” rolünü güçlendirecek etkinlikleri teşvik etmektir.

 

Dünya Eczacılar Günü’nün 2021 yılı “Tema”sı, “Güven” kavramına dayandırılmıştır:

 

“Eczacılık : Sağlığınız İçin Her Zaman Güvenilen Meslek”  

 

Eczacılar, ulusal anketlerde, yıllardır “En Güvenilen Meslekler” 

listesinin değişmez biçimde en üst sıralarında yer almaktadır. 

 

İnsan ilişkilerinin merkezindeki unsur olan “Güven”, Sosyal Sermaye’nin temelidir. “Güven”, sağlık hizmetleri açısından da yaşamsal önem taşımaktadır. “Sağlık Profesyonellerine Güven” ile “Hastaların Sağlık Çıktıları” arasında anlamlı bir ilişki bulunmaktadır.

 

Eczacıların, “Hastalarla ‘Güvene Dayalı İlişkiler’ Kurmak ve Mesleklerini Güvenilir Biçimde Temsil Etmek” etik yükümlülüğü söz konusudur. Hasta güveni bakımından öncelikli unsurlar; “Dürüstlük, Yapıcı İlişkiler, Saygı, Özenli Bakım ve Uzmanlık Yeteneği-Yetkinliği”dir. 

 

GAU Eczacılık Fakültesi’ndeki Eczacılık Eğitimi ve Öğretimi; “Öğrenci Eczacılarımız”ı, Sağlık Takımı’nın Üyesi olarak, gelecekteki “Hasta Odaklı 

ve Güven Tabanlı” rollerini -giderek belirginleşmekte olan “İnovatif 

(Yenilikçi) Eczacılık Hizmetleri” çerçevesinde- başarıyla üstlenecek biçimde eğitmekte ve donatmaktadır.   

 

COVID-19 Pandemisi nedeniyle; 2020 ve 2021 yılları, Eczacılar açısından 

özel bir önem taşımaktadır. Dünyanın her yerinde; “Kahraman Eczacılar”, topluma hizmet edebilmek için yaşamlarını her gün riske atmışlardır ve atmaktadırlar. 

 

“Dünya Eczacıları Ailesi”nin birçok Üyesi, SARS-CoV-2 Virüsü nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Küresel boyuttaki “Meslek Şehitlerimiz”i ve onların profesyonel kararlılığını hiçbir zaman unutmayacağız. Işıklarda, huzurla uyusunlar.   

 

Prof. Dr. Nazmi Özer

GAU Eczacılık Fakültesi Dekanı