DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ

4 yıllık lisans eğitimi yapan Güverte mezunları artık "Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği" unvanını kullanabilecek. YÖK ün bu kararı 2004 öncesini de kapsıyor.

T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın B.30.0.EÖB.0.00.0001-5889 sayılı yazısında; “2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 43/b maddesi uyarınca, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nın görüşü ile 22/07/2009 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında Üniversitelerin Güverte bölümü mezunlarının kamu, kurum ve kuruluşlarının açmış olduğu sınavlarda başvuru yaptıkları yerlere Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm mezunlarının da başvuru yapabileceğine ve iki programın birbirine denk olduğuna karar verildiği dikkate alınarak, Güverte Bölümü mezunlarının Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi unvanını kullanmayı uygun görülmüştür” ifadesi kullanılmıştır.