DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ DENİZCİLİK VE ULAŞTIRMA YÜKSEK OKULU'NDA KARİYER GÜNLERİ

GAÜ DENİZCİLİK VE ULAŞTIRMA YÜKSEK OKULU'NDA KARİYER GÜNLERİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu, Denizcilik ve Lojistik Kulübü Öğrencileri tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliklerine, Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri(GEMİMO) Odası`ndan gelen konuşmacılar katıldı.  


GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Bilal`ın, GAÜ Rektörü Prof Dr. Kutsal Öztürk`ü ziyaret etmesiyle başlayan program, Millenium Senato Kongre Salonu ve bağlı yerleşkelerde devam etti. Üç gün süresince gerçekleştirilen panellerde; Konuşmacılar, sektördeki son gelişmeleri, deniz taşımacılığına yönelik planlama, projeksiyonlar ve kendi deneyimlerini içeren bilgileri aktardı.


GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü Uzak Yol Kaptanı Dr. Bayram Ali Tavlayan`ın verdiği bilgiye göre; Geçtiğimiz günlerde vefat eden GAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Toros`un anılması ile başlayan ve okul bahçesine çam ağaçları dikimiyle de sona eren etkinlikler süresince; Davetli konuşmacılardan, Feramuz Aşkın`ın kariyer ve gelecek planlaması ile ekonomik ve siyasi gündemin takip edilmesinin önemi, Salih Bilal`in, kitap okuma ve ikinci lisan konusundaki tavsiyeleri ilgiyle takip edildi.


Denizcilik ve lojistik kökenli bir diğer davetli konuşmacı Cihangir Soydemir ise; Lojistiğin de denizcilik mesleği gibi geniş yelpazelerde çalışma fırsatı içerdiğini belirtti. Soydemir; "Tanım, gemi kaptanı olarak yapılan akla gelen tüm işin;  aslında lojistik tarafından karada, tankerde de yapılıyor olmasıdır." dedi. Lojistik öğrenimi gören öğrencilerin, kendilerini geliştirmesinin ve stajlarında  kendilerine verilen görevlerde  `tam olarak ne istendiğini` bilmeleri gerektiğini anlatan, stajyer olmanın da kolay olmadığını vurgulayan Soydemir; "Girne Amerikan Üniversitesi Akademisyenleri ile iletişim halindeyiz. Staj için yapılan başvurulara, yüksek oranda olumlu geri dönüş yapılıyor. Siz çok şanslısınız. Stajınızda, yabancı dil çok önemli ve okulunuzun, yabancı dil ihtiyacınızı en sağlıklı şekilde karşıladığını düşünüyorum." şeklindeki sözler ile öğrencilere seslendi.


 GAÜ Denizcilik ve Lojistik Kulübü`nün düzenlediği Kariyer Günleri`nde; Denizcilik ve lojistik öğrencileri arasından stajyer alımlarında aranılan özelliklerden ve kalifiye eleman eksikliği hakkındaki konulara da değinildi. Sektör çalışanı Harun Karataş`ın söz aldığı bölümde Karataş "GAÜ`de, farklı ülkelerden gelen bir çok öğrencinin olmasının bir çok avantajı var. Diğer birçok üniversitede, İngilizce muafiyet olarak gösteriliyor, siz burada bu anlamda da, çok iyi bir eğitime tabi tutuluyorsunuz." ifadelerini kullanarak; " Zorunluluklar nedeniyle, yabancı personel almaya yöneliyoruz.  Ayrıca, Türk Vatandaşları`nın vize sorunu da, karşı karşıya kaldığımız önemli bir sorundur. GAÜ Mezunu olup, bizimle çalişan zabitlerimizin nitelikli ve sektördeki kaliteli personel olduğunu biliyorum, meslek sevgisi yanında aldıkları iyi eğitimin sayesinde, bu seviye oluşmuştur. Kuzey Kıbrıs`a ilk gelişimde, GAÜ Denizcilik Ve Lojistik Yüksek Okulu`ndaki teorik ve uygulamalı eğitim ve öğretim durumunu çok iyi olarak gözlemledim.Stajlarınızı da doğru yerlerde yaparak, kendinizi  daha çok geliştirebileceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.