Rauf Denktaş Amerikan Kolejinde Düzenlenen Törenle Anıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Rauf Denktaş Amerikan Kolejinde Düzenlenen Törenle Anıldı

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün birinci yıldönümünde Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Kolejinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Amerikan Koleji Girne Yerleşkesinde Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliklere yetkililer yanında 18 farklı ülkeden öğrenci katıldı.

Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın hayatı, siyasi yaşamı, Kıbrıs Türk toplumu için ortaya koyduğu mücadelenin konuşmalarla anlatıldığı etkinlikte şiir dinletileri yanında çeşitli görsel sunumlar ile Denktaş’ın 88 yıllık yaşamı aktarıldı.
“En Büyük Eseri Kıbrıs Türkünü Devlet Sahibi Yapmasıdır”

Anma töreninde Amerikan koleji yetkileri tarafından yapılan konuşmalarda merhum Rauf Denktaş’ın tüm hayatı boyunca ortaya koyduğu siyasi mücadelenin sonucunda en büyük eserinin Kıbrıs Türkünü devlet sahibi yapması olduğu vurgulandı.

Kıbrıs Türk toplumunun cemaat statüsünden cemiyet statüsüne ulaşmasında ve mücadelesini devlet kurarak devam ettirmesinde Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş ile birlikte diğer toplum liderlerinin de önemli görevler yerine getirdiğinin anlatıldığı etkinlik şiir dinletisi ile sona erdi.