GAÜ Mühendislik Fakültesinden Uluslararası Başarı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mühendislik Fakültesinden Uluslararası Başarı

ASIIN, KIBRIS VE TÜRKİYE’DE İLK DEFA BİR MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE DENKLİK VERDİ.
ASIIN AKREDİTASYONUNUN ONAYLANMASI İLE GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ KIBRIS İLE TÜRKİYE’DE AVRUPA BİRLİĞİ (AB) STANDARTLARINDA MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ VEREN İLK VE TEK ÜNİVERSİTE ÜNVANINA DA SAHİP OLDU.

Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademik programları AvrupaBirliği’nin önde gelen fen ve mühendislik bilimlerini denetleme ve akreditasyon kurumu ASIIN (Accreditation Agency for Degree Programmes in Engineering, Informatics, the Natural Sciences and Mathematics) akreditasyon değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayarak onay aldı.

GAÜ Mühendislik fakültesi bölümlerinin ASIIN denklik ve akreditasyon onayı ile 13 mühendislik eğitim laboratuvarı, akademik kadro ve müfredatı ile Avrupa Birliği(AB) yükseköğretim bölgesi içerisine girerek AB eğitim standartlarında mühendislik eğitimi verdiği onaylanan KıbrısveTürkiye’deki ilk ve tek üniversite oldu.

ASIIN akreditasyonu sonucunda GAÜ Mühendislik fakültesi mezunlarının diplomalarında ASIIN onayı yer alacak. Diplomalarındaki ASIIN onayı ile GAÜ mezunları önemli bir fark ve farkındalık yaratırken ASIIN denkliği öğrenci gelişimine önemli katkılar yapacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde eğitim veren mühendislik disiplinlerinden Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile Endüstri Mühendisliği bölümlerinin merkezi Almanya’da bulunan Avrupa Birliği ülkelerinde fen ve mühendislik eğitimlerininin AB standart ve yükseköğretim sistemi kriterlerine göre denetleyen otorite ASIIN’ın onay ve denkliği ile ilgili Akreditasyonlar ve Sosyal İşlerden Sorumlu GAÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Zafer Ağdelen GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulundu.
“Avrupa Yüksek Öğrenim Alanı İçerisine Girdik”

ASIIN denkliği ve akreditasyonu ile GAÜ Mühendislik Fakültesi akademik programlarının Avrupa Birliği (AB) yükseköğrenim alanı içerisine girdiğini ifade eden Doç. Dr. Ağdelen, ASIIN otoriteleri tarafından ileri mühendislik disiplinleri eğitim merkezi TechnoPark laboratuvarları teknolojik altyapısı yanında akademik program, müfredat ve öğretim görevlilerinin bilimsel çalışmalarının incelenerek sürecin başladığına dikkat çekerek ASIIN akreditasyon ve denkliğinin GAÜ Mühendislik Fakültesi bölümlerinin Avrupa Birliği (AB) yükseköğretim kalite ve kriterleri ile eğitim verdiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.
“Mezunların Diplomalarında ASIIN ve EUR-ACE® Onayı Yer Alacak”

Mezun GAÜ öğrencilerinin diplomalarında yer alacak ASIIN onayı ve süreci halen devam eden EUR-ACE® onayının mezunların kariyerindeki önemine işaret eden Doç. Dr. Ağdelen, GAÜ Mühendislik Fakültesi diplomalarında yer alacak ASIIN ve EUR-ACE® onayı ile GAÜ mezunlarının önemli bir fark yaratacağını ifade ederek merkezi Almanya’da bulunan Avrupa Birliği’nin önde gelen fen ve mühendislik eğitimleri akreditasyon kurumu ASIIN denkliği ile birlikte Girne Amerikan Üniversitesinin diğer mühendislik fakülteleri arasında önemli bir fark ve farkındalık yaratarak öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıyan teorik ve pratik yükseköğretiminin Avrupa Birliği tarafından onaylandığını vurguladı.