Kazakistan Bağımsızlık Günü GAÜ’de Kutlandı

Kazakistan Bağımsızlık Günü GAÜ’de Kutlandı

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi ve küresel yurtdışı kampüslerinde eğitim veren Kazak bilim insanları ve eğitmlerine devam eden Kazak öğrenciler bağımsızlık gününü düzenlenen resepsiyon ile kutladılar.

Sovyet Sosyalist cumhuriyetlet Birliğinin dağılmasından sonra her yıl aralık ayında kutlanan bağımsızlık günü dolayısıyle Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs RedRoom’da düzenlenen bağımsızlık resepsiyonuna Kazak öğretim görevlileri ve öğrenciler yanında üniversite yetkilileri de katıldı.

GAÜ Rektör Yardımcısı Doc. Dr. Olgun Çiçek resepsiyonda yaptığı açıklamada GAÜ bünyesinde 48 farklı ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek çok kültürlü eğitim uygarlığı olarak GAÜ küresel bilim ailesinin Kazakistan bağımsızlık gününü kutladığını ifade etti.

Bağımsızlık resepsiyonu konuşmaların ardından müzik dinletisi ile sona erdi.