Girişimcilik Gurusu Baybars Altuntaş GAÜ’de Konferans Verdi

Haberler

GAÜ'DEN

Girişimcilik Gurusu Baybars Altuntaş GAÜ’de Konferans Verdi

Girne Amerikan Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı yükseköğretim’de 28. yıl konferanslar dizisi kapsamında girişimcilik dünyasına yön veren kanaat önderi ünlü işadamı ve yazar Baybars Altuntaş’ı konuk etti.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen konferansa GAÜ öğrencileri, akademik ve idari personeli yanında Kıbrıs Türk medyası yoğun ilgi gösterdi.

Girişimcilik gurusu ve kanaat önderi Baybars Altuntaş, konferans sonrasında Deniz Plaza katkılarıyla GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall fuaye alanında düzenlenen imza gününde “Otobüsten İndim, BMW’ye Bindim” ve “Başarıda Tanrı Parçacıkları” kitaplarını da imzadı.

Konferans'a konuşmacı olarak katılan girişimcilik gurusu Baybars Altuntaş öğrencilik yıllarında başlamış olduğu girişimcilik ile ilgili yaşamış olduğu olayları ve nasıl girişimci olduğunu anlattı. Altuntaş, "Para olmadan da girişimci olunabileceğini” vurgulayarak, önce kazan sonra harca sloganı ile yola çıktığını söyledi. Altuntaş, öğrencilerin girişimci olmaları konusunda cesur ve yaratıcı olmaları gerektiğini ifade ederek girişimciliğin temel unsurları ile ilgili önemli bilgiler aktardı.
“Önce Kazan Sonra Harca”

Dünyaya sıfırdan gelen herkesin başarıyı elde edebileceğine vurgulayan Altuntaş, girişimcilikte ve hayatta başarılı olmak isteyenlerin önce kazanarak harcaması gerektiğinin altını çizerek girişkenlik ile girişimcilik arasındaki ince çizgiye dikkat çekti. Girişimcini en önemli organlarının "gözleri" olduğunu ifade eden Altuntaş, "Herkesin baktığını, onlar görecekler. Bakmak ve görmek arasındaki ince çizgi, başarılı olmak ve olmamak arasındaki çizgiyi belirler. Çizgi ne kadar kalınlaşırsa, o kadar başarılı olursunuz. Dünyaya hiç sermayesi yokken gelenlerin iş modellemelerini önce satıp sonra harcamaya göre hazırlamaları gerekir. Böylelikle hiçbir sermaye sorunu yaşamadan ve riske girmeden sıfırdan iş kurmak mümkün. Bu modeli, günlük hayatımızın pek çok kesitinde de uygulayarak başarıyı yakalayabiliriz. Araba alırken, ev alırken, evlenirken, çocukları özel okullarda okuturken. Önemli olan, iş modellemesini doğru yapabilmek" olduğunu söyledi.
“Başbakan Erdoğan’ın Mektubunu Obama’ya Verdim”

21.yüzyılın en önemli girişimcilik hareketi olarak kabul edilen Beyaz Saray Başkanlık Girişimcilik Zirvesi'nde Barack Obama ile baş başa görüştüğünü ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davet mektubunu ileterek ikinci zirvenin Türkiye’de gerçekleştiğini hatırlatan Altuntaş, batı girişimciliği ve ekonomi dünyasının ortadoğu ve müslüman dünyası ekonomileri ile bütünleşme sürecinde Türkiye’nin önemli görevler üstlendiğine vurgu yaptı.

"Başarıda Tanrı Parçacığı" teorisi ile dünyaya hiç sermayesi yokken gelen bireylerin de patron olabileceklerine işaret eden Altuntaş, bilişimin her alana egemen olduğu küresel dünyada sıfırdan girişimciliğin önünün açıldığını ifade ederek girişimcilikte cesaretin önemli olduğunu belirtti.
“KKTC’den Gelecek Yatırım Projelerini Değerlendireceğim”

TBAA - Melek Yatırımcılar Derneği, EURADA - Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği ve EU - Avrupa Komisyonu tarafından Brüksel'de kurulmuş olan EBAN ( European Business Angels Network / Avrupa Melek Yatırımcılar Ağı ), WBAA ( World Business Angels Association / Dünya Melek Yatırımcılar Birliği ), UFRAD - Franchising Derneği yanında BAGA - Baybars Altuntaş Girişimcilik Akademisi’nin çalışmalarına da konuşmasında değinen Altuntaş, proje sunacak bir GAÜ öğrencisine de Uluslararası Girşimcilik Forumuna katılma hakkı verileceğini açıklayarak ayrıca KKTC2den gelecek yatırım projelerini değerlendişreceğini ifade etti.

Konferans sonunda GAÜ Genel Sekreteri Sualp Davut tarafından Baybars Altuntaş’a teşekkür plaketi verdi.