Her Çocuk Bir Kitap Her Ev Bir Kitaplık

Haberler

GAÜ'DEN

Her Çocuk Bir Kitap Her Ev Bir Kitaplık

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren kurumlarda kitap haftası etkinlikleri çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

“Her Çocuk Bir Kitap Her Ev Bir Kitaplık” sloganı ile Girne Amerikan Koleji Girne Kampüsünde düzenlenen etkinliklerde öğrenciler tarafından şiir dinletileri düzenlenirken pedagog ve eğitimciler tarafından kitap ile bilginin öneminin yeni nesillere aktarılması ve her evde bir kitaplık oluşturma amacıyla kitaplar dağıtıldı.

Etkinlikle ilgili GAÜ TV’ye açıklamalrda bulunan GAÜ Anaokul ve Kreş müdüresi Binnur Saymaz, kitap haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte öğrencilerin gelişimine uygun kitaplar dağıtıldığını ve etkinliğin amacının evde kitaplık oluşturma fikrinin yeni nesillere aşılamak olduğunu ifade ederek “çocuklar ve aileleri bu uygulamamızdan dolayı çok mutlu oluyorlar. Bu tür bilinçlendirme evrelerinin çocuk yaşta olması konusunda hemfikiriz. Çocuk yaşta edinilen bu tür alışkanlıklar ileriye dönük önemli gelişimleri beraberinde getiriyor. Kitap okuma alışkanlığı, çocuğun yetişmesinde önemli bir etken. Kendini geliştirmesinin en önemli etkeni kitap ve bilgiye sahip çıkmadır” şeklinde konuştu.