Karpazın Kaderi Değişmeye Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Karpazın Kaderi Değişmeye Başlıyor

GAÜ’DEN KARPAZLI ÖĞRENCİLERE TAM BURS

GAÜ TAM EĞİTİM BURSU İLE KARPAZLI GENÇLERE ÜNİVERSİTE VE KÜRESEL YÜKSEKÖĞRETİMİN KAPILARI AÇILIYOR

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 27. yılını geride bıraktığı 2011-2012 akademik yılından itibaren Karpazlı öğrenci adaylarına üniversite eğitimleri için tüm bölümlerde geçerli olacak tam eğitim bursu verileceğini açıkladı.

Girne Amerikan Üniversitesi yurtdışı kampüsleri İngiltere, Singapur, ABD ile Türkiye Yerleşkesi İstanbul Kampüsün ilk eğitim binasında eğitime başlayacak akademik programlar için de geçerli olacak eğitim bursu ile Karpazlı öğrenci adaylarına küresel yükseköğretim yanında İngilizce hazırlık okulu ile dil eğitimlerini GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te devam etme hakkı da tanınacak.

GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü’nün temelinin KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbraihim Akça ve diğer yetkililer tarafından geçtiğimiz günlerde atılması ile birlikte 27 yıllık bilimsel bilgi birikimi Karpaz’a taşınırken bölgenin kaderi değişmeye başladı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 2014-2015 akademik yılı ile birlikte öğrenime başlaması hedeflenen GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü’nün eğitime başlamasının öncesinde Karpazlı öğrenci adaylarına yükseköğretim için tam burs verileceği ifade edildi.

GAÜ yurtdışı yerleşkeleri İngiltere, Singapur ve ABD Kampüsleri ile Türkiye yerleşkesi İstanbul kampüsün ilk eğitim binasında uygulanacak akademik programlarda da bursların geçerli olacağının vurgulandığı açıklamada ek eğitim ücreti ödemeden Karpazlı öğrenci adaylarının yükseköğretimlerine yurtdışındaki GAÜ kampüslerinde devam edebileceği belirtildi.

Karpaz bölgesi yükseköğretim öncesi kurumlarının ihtiyaçları ile GAÜ’nün yakından ilgilendiğini ve Karpaz bölgesi çocuklarının modern eğitim alması için sosyal sorumluluk kapsamında bilgisayar laboratuvarı kurulması, okul ve sınıfların tadilatı ve bakımı gibi önemli projelerin yapıldığının da hatırlatıldığı açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi’nin 27 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve bilim kadrosu ile okulöncesinden başlayarak tüm eğitim basamaklarında bölge halkına desteğinin süreceğine dikkat çekildi.

Eğitim başta olmak üzere ekonomik üretim ve faaliyetler ile kültürel, sportif ve sanata dair çeşitli projeler ile Karpaz bölgesinin gelişimine katkı yapılacağının da altının çizildiği açıklamada Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde tarım, hayvancılık ile ilgili kurslar ve Arıcılık Geliştirme Birimi bünyesinde yapılacak çalışmalar ile tarımsal ve hayvansal üretime önemli katkılar yapılacağı da ifade edildi.