GAÜ’den Eğitime Hizmet

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Eğitime Hizmet

GELECEĞİN EĞİTİM ÖNDERLERİNDEN ÇOCUK GELİŞİMİNE KATKI

GAÜ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN TASARLADIĞI EĞİTİM MATERYALLERİ SOS ÇOCUK KÖYÜ İLE BÖLGE İLKOKULLARINA BAĞIŞLANACAK

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan eğitim materyallerinden oluşan sergiye ev sahipliği yaptı.

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı, Materyal Geliştirme ve Çocuk Edebiyatı derslerinde öğrenciler tarafından hazırlanan “Eğitim Materyalleri” sergisinin açılışı Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Sadettin Yılduız, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Mehmet Toran ile Edebiyat Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Hasan Köksal tarafından yapıldı.
“Materyaller Üç Boyutlu Olarak 5 Yaş Grubu ve 8 Zeka Alanına Göre Tasarlandı”

Öğretmen niteliğinin yükseltilmesine etki edebilecek öğretmenlik programı derslerinden biri olan Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme dersi kapsamında hazırlanan sergide çocukların 8 zeka alanına hitap edecek 5 yaş grubuna uygun olarak tasarlanmış üç boyutlu materyaller sergi sonunda SOS Çocuk köyü ve bölge okullarına bağışlanacak.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Materyal Geliştirme dersinde; öğretim materyallerinin hazırlanmasındaki temel ilkeler göz önünde bulundurularak hazırlanan materyallerin çocukların gelişim özelliklerine uygun ilgi çekici nitelikte olduğu ifade edilerek çocukluk evresinde, nitelikli çocuk kitaplarıyla tanışmanın önemi ve okuma kültürü edinmiş düşünen, duyarlı bireylerin yetiştirilmesinde çocuk edebiyatı yapıtlarında bulunması gereken özellikler dikkat çekildi.
“Okul Öncesi Öğretmenliği Yükselen Meslek”

Farklı çeşitlerde hazırlanmış eğitici oyuncaklar, kuklalar, fen-doğa köşesi için hazırlanmış materyaller, dolgu oyuncaklar, hikaye kartları, çocuk kitapları, ilgi köşeleri için hazırlanmış oyuncakların yer aldığı sergide yer alan materyallerin SOS Çocuk Köyü ve Eğitim Materyaline ihtiyacı olan bölge okullarına bağışlanacağının da altının çizildiği açıklamada Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünün geleceğin eğitim önderlerini topluma kazandırma misyonu ile eğitim ve projelerine devam edeceği vurgulandı.

Türkiye ve KKTC’de Okul Öncesi Öğretmenliğinin son yıllarda önem kazanan ve yükselen meslekler arasında olduğunun altının çizildiği açıklamada ülke ihtiyaçlarına göre geleceğin eğitim önderlerini topluma kazandırma misyonu ile eğitim veren GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünün 2012-2013 akademik yılında sınırlı sayıda öğrenci adayına eğitim imkanı sunacağı vurgulandı. Öğrenci adaylarını bölüm ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.edu.tr web adresinden ulaşılabileceğinin de belirtildiği açıklamada burslu 2012-2013 akademik yılında ÖSYM bursu ile yükseköğretime başlayacak öğrencilerin küresel eğitim yanında 7 yıl kesintisiz burs hakkı kazanacağı da ifade edildi.