Küresel Dünyanın Stratejik Mesleği Havacılık

Küresel Dünyanın Stratejik Mesleği Havacılık

KÜRESEL MESLEK HAVACILIK BÖLÜMÜNE SINIRLI SAYIDA ÖĞRENCİ ALINACAK

Girne Amerikan Üniversitesi, Havacılık Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Havacılık Yönetimi bölümü ile ilgili yaptığı açıklamada Havacılık Yönetiminin önümüzdeki 20 yılın yükselen ve küresel stratejik mesleği olduğu belirtildi.

KKTC uyruklu öğrenci adaylarına yönelik 2 Haziran 2012 cumartesi günü GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te düzenlenecek GAÜ 2012 Giriş ve Burs sınavı sonunda Rusya ve Nijerya başta olmak üzere üçüncü dünya ülkelerinden yoğun ilgi gören Havacılık Yönetimi bölümüne sınırlı sayıda öğrenci alınacağı açıklandı. GAÜ 2012 Giriş ve Burs sınavı yanında bölümler ile ilgili bilgi www.gau.edu.tr web adresinden alınabilecek.
“Havacılık Yönetimi Gelecek 20 Yılın Yükselen Mesleği.”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada havacılık yönetiminin önümüzdeki 20 yılın yükselen mesleği olduğunu belirterek Havacılık Yönetiminin geleceğin mesleği olduğunun altı çizildi. Öğrenci adaylarının geleceklerini ve kariyerlerini şekillendirmede Havacılık Yönetiminin önemine dikkat çekilen açıklamada 2030 yılına kadar yolcu taşımacılığı ve kargo taşımacılığı ile havacılık endüstrisinin global olarak 35 milyondan fazla istihdam sağlayacağını vurgulanarak GAÜ’nün KKTC uyruklu adaylar başta olmak üzere tüm öğrenci adaylarına havacılık ile ilgili öenmli kariyer fırsatı sunduğunun altı çizildi.
“İstihdamda Yoğunluk Asya Ülkelerinde Olacak”

Havacılık sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerinin önümüzdeki 20 yıl içerisinde Asya başta olmak üzere Kuzey Amerika ve Avrupa’da havacılık sektörü ile ilgili 35 milyon yeni istihdama ihtiyaçlarının olacağının da ifade edildiği açıklamada Çin ve GAÜ’nün kampüsü bulunan Singapur başta olmak üzere Asya ülkelerinin havacılık sektörü ile ilgili yükselen değer olduğu vurgulandı.
“Havacılık Akademisi 16 Bölümde Eğitim Verecek”

Küreselleşen dünyada önemli bir meslek haline gelen havacılık sektörünün önümüzdeki 20 yılın yükselen mesleği olduğuna dikkat çekilen açıklamada GAÜ Havacılık Yüksekokulunda öğrenimlerine devam eden ve yeni başlayacak öğrencilerin eğitimlerini GAÜ’nün Kuzey Kıbrıs, Singapur, İngiltere ve ABD kampüsleri yanında İstanbul Kampüsü ilk eğitim binası bünyesinde eğitim verecek Havacılık Akademesi bünyesinde Havacılık Meteorolojisi, Havacılık İngilizcesi (İngilizce Bölümü içinde), Havacılık Hukuku, Amatör Pilot Lisans (PPL/AFA Koordineli), Ticari Pilot Lisans (CPL/AFA Koordineli), Hava Taşımacılığı Pilotu Lisans (ATPL/AFA Koordineli), Hava Alanı Yönetimi, Havacılık Yönetimi, Hava Yolları İşletmeciliği, Havacılıkta İnsan Faktörü ve Yönetimi, Havacılık Emniyet ve Güvenliği, Havacılıkta Toplam Kalite Yönetimi, Uçuş Ekibi Kaynak Yönetimi, Havacılık Kurulları ve Kuralları, Hosteslik, Uçuş Harekat Uzmanı bölümlerinde sürdürebilecekleri ifade edildi.