Anadolu Jet Kampüs Etkinlikleri GAÜ’de Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

Anadolu Jet Kampüs Etkinlikleri GAÜ’de Sona Erdi

AnadoluJet Kampüs etkinlikleri kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) ve Anadolu Jet işbirliği ile düzenlenen seminerlere CNN Türk haber spikeri Burak Törün, Yaşam Koçu İsmail Karasu ve Gelişim Akademi Koordinatörü Emre Urfalı konuşmacı olarak katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner’in açılış konuşması ile başlayan seminer GAÜ TV’den canlı olarak yayınlandı.
“Toplumun Kendini İyi İfade Etmesi İçin Özgüven Dersi İlköğretim Müfredatına Konulmalı”

Gelişim Akademi Koordinatörü Murat Peker’in Anadolu Jet söyleşisinin ardından başlayan seminerlerde İnsanları Etkileme Sanatı konu başlığındaki oturuma konuşmacı olarak katılan CNN Türk Haber Spikeri Burak Törün, haber spikerlerinin nasıl insanlar oldukları, nasıl yaşadıkları, gün içersinde ne yaptıkları ve kamera arkasında neler olduğunu anlatarak, özetle şunları söyledi: “Bir spiker için köşe yazıları ve karşıt görüşler çok önemlidir. Çünkü konuklara soru sormak için bütün gündemi çok iyi takip etmeniz gerekir. Spor, ekonomi, sanat ve siyaseti bilmek zorundasınız.

Özgüvenin çok önemli olduğunu vurgulayan Törün; “Özgüven ve diksiyon konusu mutlaka ilköğretim müfredatına konulmalı. Biz kendimizi iyi ifade edemeyen bir toplumuz. Edebiyat, sanat, siyaset ve spora baktığımızda en başarılı kişilerin kendini iyi ifade eden insanlar olduklarını görüyoruz” dedi.

İletişimde beden dili ve imajın çok önemli olduğunu belirten Burak TÖRÜN, ikili iletişimde beden dili ve imajın yüzde 60, ses tonunun yüzde 30 ve konuşulanların ise sadece yüzde 10 olduğunu söyledi.
“Her şeyin Bir Fare İle Başladığını Asla Unutmayın”

Gelişim Akademi Yöneticisi ve Üniversite Gelişim Programları Koordinatörü Emre Urfalı ise “Üniversite Okurken Kariyer Adımları” başlıklı sunumunda, kariyerin ilk adımlarının öğrencilik yıllarında atılması gerektiğini, bunu göz önüne alarak eğitim hayatının başından itibaren planlarının yapılıp belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesi için altyapının hazırlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Urfalı, “ Okulda veya çevre yerlerde gerçekleşen çeşitli seminerler, paneller, konferanslar, eğitim, kariyer günleri gibi çalışmalar asla kaçırılmamalıdır. Okuldaki derslerle yetinmemek çok önemlidir. Kısacası kişisel gelişiminizi farklılaştıracak çalışma ve çabaların içinde olmanız bir gerekliliğin ötesinde zorunluluk halini almıştır” dedi.

Konuşmasında Walt Disney’e atıfta bulunan Urfalı, "Yetişkinler hayal kurmayı bırakmış çocuklardır. Hayal kurabilirsiniz, bu hayali gerçekleştirebilirsiniz. Herşeyin bir fareyle başladığını asla unutmayın .Hayal et, bakış açını değiştir. Başarı az imkanla çok şey yapabilmektir" diyerek konuşmasına son verdi.
“Yaptığınız İşi Görev Olarak Değil Büyük Bir Ayrıcalık Olarak Görün”

Yaşam Koçu İsmail Karasu "Pozitif Yaşam Becerileri ile Hayatın Lideri Ol" başlıklı konuşmasında, "bizler bugünkü hayatımızı dünkü yaptıklarımıza borçluyuz" sözüyle konuşmasına başlayarak öğrencilerle ilk başta çeşitli el ve kol egzersizleri yaptı. "Yaptığınız işin hakkını ver" diyen İsmail Karasu Tavır ve Tutumlarınızın Nasıl Olması gerektiği, Nasıl bir insan olmalıyız? gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Yapılan işin sevilmesi gerektiğini belirten Yaşam Koçu İsmail Karasu ,“En önemli beceri bir insanın kendini kontrol etmesi, bunun içinde kendini tanıması gerekir. Kazananlar çözüm kaybedenler sorun üretir, kazananlar yardım eder kaybedenler bu benim işim değil derler, kazananlar ümit ederler kaybedenler endişe duyarlar. Sizde her zaman kazananları kendinize örnek alın. Yaptığınız işi görev olarak değil büyük bir ayrıcalık, yeni bir bakış açısı olarak görün ve işinizi severek yapın” şeklinde konuştu.

Anadolu Jet Kampüs Etkinlikleri sonunda GAÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Ece İnan ile Doç. Dr.Olgun Çiçek tarafından konuşmacılara teşekkür plaketi verilirken seminer sonunda yapılan çekilişte GAÜ öğrencileri uçak bileti, model uçak gibi çeşitli hediyelerin sahibi oldu.