KTEV Dans Şöleni GAÜ Sahnesinde Düzenlendi

Haberler

GAÜ'DEN

KTEV Dans Şöleni GAÜ Sahnesinde Düzenlendi

GAÜ VE TELSİM DESTEĞİYLE BU YIL 15.NCİSİ DÜZENLENEN ŞÖLENE KKTC ORTAOKUL VE LİSELERİNDEN 11 OKULUN DANS GRUPLARI KATILDI.

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV) tarafından her yıl “Dünya Dans Günü” etkinliği çerçevesinde düzenlenen dans şöleni Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sahnesinde yapıldı. KTEV tarafından bu yıl 15.ncisi düzenlenen şölenin izleyicileri arasında vakıf yetkilileri yanında GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal ve eşi Sevim Erdal, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ve diğer yetkililerde yer aldı.

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı başkanı Mustafa Özgü’nün konuşması ile başlayan dans şölenine KKTC ortaokul ve liselerinden 11 okulun dans grupları katıldı.
“Şölene 11 Okul Katıldı”

Türkiye Dans Şampiyonu GAÜ Dans Akademisi dans gruplarından GAÜ Koleji dans grubu yanında Yakın Doğu Koleji, Levent Koleji, Türk Maarif Koleji, Gazi Mağusa Türk Maarif Koleji, Güzelyurt Kurtuluş Lisesi, Anafartalar Lisesi, Erenköy Lisesi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi, Lapta Yavuzlar Lisesi ve Polatpaşa Lisesi’nin ortaokul ve lise bölümlerinin dans gruplarının 17 performans ile geceye renk kattığı şölen sonunda katılan okullara vakıf yetkilileri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
“Eğitimin Gelşimine KTEV Önemli Katkılar Yapmaktadır”

Açılış konuşmasında önemli açıklamalr yapan KTEV başkanı Mustafa Özgü, KKTC eğitiminin gelişimne KTEV’in önemli katkılar yaptığını ve vakfın Lefkoşa, Mağusa ve Girne’de 3 büyük okul yaptırdığını ayrıca 7 okula kafeteryalar kazandırarartk çeşitli okullara da derslikler ve bilgisayar labaratuvarları kurduğunu ifade etti. KTEV’in birçok ihtiyaçlı öğrenciye destek bursları verdiğini de vurgu yapan Özgü, eğitim, bilim, kültür ve sanatın gelişmesine, evrensel boyutlara ulaşmasına katkıda bulunmak ve bu amaç doğrultusunda okul yapmak, alt yapıların gelişmesine ve tamiratlarına katkıda bulunmak,öğrencilerin bilimsel araştırma ve incelemeler yapmalarına olanak sağlamak gibi temel amaçlar ile KTEV’in önemli, çalışmalara imza attığını belirtti. GAÜ ve TELSİM’e katkılarından dolayı teşekkür ederek sözlerine son veren Özgü, gece sonunda şölene katkı koyan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi takdim etti.