Başbakan Küçük Ve Büyükelçi Akça GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Dipkarpaz Proje Ofisini Ziyaret Ederek ...

Haberler

GAÜ'DEN

Başbakan Küçük Ve Büyükelçi Akça GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Dipkarpaz Proje Ofisini Ziyaret Ederek ...

ZİYARETTE BAŞBAKAN KÜÇÜK VE BÜYÜKELÇİ AKÇA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDULAR.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve Türkiye Cumuriyeti Lefkoşa Büyükelçi Halil İbrahim Akça , GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Proje ve Halkla İlişkiler Ofisini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Rektör Prof.Dr. Yıldırım Öner, Sağlık Kültür Spor Daire Başknı Türkay Akpınar ve diğer yetkililerinin de hazır bulunduğu ziyarette Başbakan Küçük ve Büyükelçi Akça, GAÜ TV’ye önemli açıklamalarda bulundular.
Başbakan İrsen KÜÇÜK : “Projeye Dipkarpaz’ın Kalkınma ve Tanınması Adına Önem Veriyoruz”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin uluslar arası başarıları ve girişimlerinin ülke adına gurur verici olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Başbakan Küçük, GAÜ İstanbul Kampüsü’nün ilk eğitim binasının açılışının kısa bir süre önce gerçekleştiğini hatırlatarak Dipkarpaz’ın kalkınması ve tanınması adına Karpaz Yaşam Kampüsü projesinin önemine dikkat çekti.

GAÜ yetkililerini girişimlerinden dolayı kutlayan Başbakan Küçük, Türkiye ve üçüncü dünya ülkelerinden gelecek öğrencilerin bölgeye önemli katkılar yapacağına işaret ederek tarihi ve doğası ile farklı bir öneme sahip olan bölgenin tanınmasına katkılar yapacak projeye destek veren başta bölge milletvekilleri, belediye başkanı ve tüm yetkililere teşekkür etti.
Büyükelçi Halil İbrahim Akça : “GAÜ Küresel Kampüsleri ile Tüm Üniversitelere Örnek Oluşturmakta”

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise ziyarette yaptığı açıklamada 3 yıl kadar önce yükseköğretim sektöründe önemli sorunlar ve öğrenci sayısında ciddi bir azalmanın olduğunu hatırlatarak alınan tedbirlerle sorunların çözüldüğünü ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Kredi Yurtlar Kurumu tarafından KKTC üniversitelerini tercih eden öğrencilere burslar verilmesi ve yurtların yapılması ile sorunların büyük ölçüde aşıldığını belirten Büyükelçi Akça, yükseköğretim’deki sorunların çözümünde ülke üniversitelerinin özellikle Türkiye üniversiteleri rekabet alanı içerisine girerek önemli adımlar attığına işaret ederek Girne Amerikan Üniversitesi’nin dünyanın önemli coğrafyalarında eğitime açtığı küresel kampüslerinin tüm üniversitelere örnek olması gerektiğini vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin Karpaz bölgesine kampüs açmasının büyük bir cesaret örneği olduğunun altını çizen Büyükelçi Akça, bölgenin geleceğini destekleyen böyle bir projeyi hayata geçirecek adımları atan yetkililere teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar : “ Karpaz Bilgiyi Tüketen Merkezden Bilgiyi Üreten Uluslararası Çekim Merkezine Dönecek”

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise Karpaz Yaşam Kampüsü sürecinin başlaması ile birlikte ilgili tüm kesimlerin ortaya koydukları irade ve yönlendirmelerle projenin temellerinin atıldığını belirterek Başbakan İrsen Küçük, Büyükelçi Halil İbrahim Akça, ilgili bakanlıklar, Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci başta olmak üzere tüm yetkililere GAÜ ailesi adına teşekkür etti.

GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü’nün bölgenin kalkınmasına yapacağı ekonomik katkılarının yanında bilimsel, sosyal ve kültürel üretimlerle bölgenin gelişimine destek olacağına dikkat çeken Akpınar, Dipkarpaz’ın bilgiyi tüketen ve kullanan bir merkezden bilgiyi üreten uluslar arası bir çekim merkezine dönecek olmasının önemli mesajları da içerisinde barındırdığını vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin 27 yıllık bilimsel ilgi birikimini Dipkarpaz’a taşımaktan gurur duyduğunu da ifade eden Akpınar, GAÜ akademik kadroları ve bilimsel bilgi birikiminin bölge ve bölge insanının hizmetinde olduğunu belirtti.