Başbakan Küçük : “GAÜ Üç Kitaya Yaydığı Kampüsleri İle Kıbrıs Türkünün Gurur ...

Haberler

GAÜ'DEN

Başbakan Küçük : “GAÜ Üç Kitaya Yaydığı Kampüsleri İle Kıbrıs Türkünün Gurur ...

KITALARARASI 5. GAÜ EĞİTİM MERKEZİNİN AÇILIŞI BAŞBAKAN İRSEN KÜÇÜK TARAFINDAN CUMA GÜNÜ YAPILIYOR.

Girne Amerikan Üniversitesi “Kıtalararası Bir Dünya Üniversitesi Üç kıta Tek Üniversite” misyonu ve yükseköğretim’de uluslararasılaşma vizyonu ile eğitime açtığı küresel kampüs ve eğitim merkezlerine bir yenisini ekleyerek Kıbrıs, İngiltere, Singapur ve ABD Kampüslerinin ardından beşinci yerleşkesinin ilk eğitim binası İstanbul’da eğitime başlıyor.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC üst düzey devlet yetkililerinin resmi açılışını gerçekleştireceği Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binası 20 Nisan 2012 cuma günü saat 15.00’te düzenlenecek resmi törenle açılıyor.

Açılışa Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yanında diğer üst düzey devlet yetkililerinin de katılması bekleniyor.
“GAÜ Üç Kıtaya Yaydığı Kampüsleri İle Kıbrıs Türkünün Gurur Kaynağıdır”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıtalararası Kampüslerine ve eğitim faaliyetlerine açılışı ile birlikte bir yenisini ekleyeceği İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binası ile ilgili bir açıklama yapan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, GAÜ’nün üç kıtaya yaydığı kampüsleri ile Kıbrıs Türkü’nün gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

KKTC’nin ülke imajının üniversiteler ülkesi olarak kabul gören ve hak ettiği noktaya ulaştığının altını çizen Başbakan Küçük, öğrenci sayısının artmasının yanı sıra tüm olumsuz dış etkenlere rağmen kendilerini geliştirme, yaygınlaştırma ve uluslararasılaştırma girişimlerinin başarılı sonuçlar vermesi yanında bu tür gelişmelerin uluslararası kabul gören standartlarıda bünyesinde barındırmasının anlamının KKTC için çok büyük olduğunu belirtti.

Açıklamasında yükseköğretim ve eğitim etkinliklerini üç kıtaya yayan GAÜ`nün genç dinamik kararlı yönetim kadrosunu da tebrik eden Başbakan Küçük, İngiltere Singapur ve Washingtonun ardından İstanbulda hizmete konulacak kampüsün özelde GAÜye daha genelde tüm KKTC’ye hayırlı olmasını diledi.
“KKTC ve Türkiye Medyası Yakından Takip Edecek”

GAÜ İstanbul Yerleşkesi ilk eğitim binası Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Turizm Eğitim Birliği (GAU-INTEB), English Language Academy (ELA), Denizcilik Akademisi, Havacılık Akademesi, Dans Akademisi ile bireysel gelişim akademik programlarının eğitimini verecek Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) akademik proıgrmaları ile eğitime başlayacak GAÜ İstanbul’un açılışını KKTC ve Türkiye medyasından çok sayıda basın mensubu da yakından takip edecek.