GAÜ İstanbul Basına Tanıtıldı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İstanbul Basına Tanıtıldı

Kıtalararası 5. GAÜ eğitim merkezinin açılışı Başbakan Irsen Küçük tarafindan cuma günü yapılıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi “Kıtalararası Bir Dünya Üniversitesi Üç kıta Tek Üniversite” misyonu ve yükseköğretim’de uluslararasılaşma vizyonu ile eğitime açtığı küresel kampüs ve eğitim merkezlerine bir yenisini ekliyor.

Kıbrıs, İngiltere, Singapur ve ABD Kampüslerinin ardından Türkiye’de eğitime başlayacak beşinci yerleşkesinin ilk eğitim binası resmi açılış öncesi İstanbul’da düzenlenen geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı ile basına tanıtıldı.

KKTC medyasının önde gelen temsilcilerine yönelik düzenlenen basın bilgilendirme ve tanıtım toplantısına Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Asım Vehbi ile Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner yanında GAÜ İstanbul bünyesinde eğitime başlayacak akademik programların bölüm başkanları konuşmacı olarak katıldı.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC üst düzey devlet yetkililerinin resmi açılışını gerçekleştireceği Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binası 20 Nisan 2012 cuma günü saat 15.00’te düzenlenecek resmi törenle açılıyor. Açılışa Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile üst düzey devlet yetkililerinin de katılması bekleniyor.
“Eğitime Başlayacak Akademik Programlar BM ve AB Eğitim Otoriteleri Tarafından Resmen Tanınmakta ve GAÜ Denklik Sahibi Olan Sayılı Türk Üniversiteleri Arasında”

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar konyla ilgili yaptığı açıklamasında Kuzey Kıbrıs yükseköğretim yapılarının dünya ile rekabet edebilecek atılımları gerçekleştirmesi gerektiğinin altı çizerek tüm dünya tarafından KKTC’ye her alanda uygulanan ambargoların GAÜ’nün başlattığı üniversiteleşme süreci ile delindiği hatırlattı. “Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi Üç Kıta Tek Üniversite” vizyonu ile GAÜ’nün kıtalar arasına yayılan kampüslerinin dünyaya önemli mesajlar verdiği vurgulayan Akpınar, GAÜ Senatosu’nun almış olduğu kararla İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binasının eğitime başlamasının tarihi bir karar olduğuna işaret etti.

KKTC yükseköğretim sistemi ve yapılarının dolaylı ambargoların tehdidi altında olduğuna da vurgu yapan Akpınar, KKTC üniversitelerinin gelişimi için küresel rekabette yükseköğretimde uluslararasılaşmanın önemine dikkat çekti.

Basın Bilgilendirme ve Tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada ise Akpınar, açılışı ile birlikte ilk Mütevelli Heyetinin oluşumu ile Vakıf Üniversitesi olma yolunda önemli bir adımın atılacağını belirterek YÖK onayı ile birlikte uygulanacak yükseklisans ve doktora programları ile GAÜ İstanbul’un üçüncü dünya ülkeleri için çekim merkezi olacağının altını çizdi.

GAÜ akademik programlarının Türkiye Cumhuriyetinin 81 iline yayılmasının da hedeflendiğinin altını çizen Akpınar, öğrenci değişim programları ile de öğrencilerin ülkeler arası eğitimlerine devam edeceğini belirtti. Eğitime başlayacak eğitim programlarının küresel dünyanın önemli meslekleri olduğunu da işaret eden Akpınar, özellikle turizm ve dil eğitimi alanında uygulanacak GAÜ programların BM ve AB eğitim kurumları tarafından resmen akredite edildiğini vruguladı.
“GAÜ İstanbul 6 Eğitim Programı İle Eğitime Başlıyor”

GAÜ İstanbul Yerleşkesi ilk eğitim binası Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Turizm Eğitim Birliği (GAU-INTEB), English Language Academy (ELA), Denizcilik Akademisi, Havacılık Akademesi, Dans Akademisi ile bireysel gelişim akademik programlarının eğitimini verecek Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) akademik proıgrmaları ile eğitime başlayacak GAÜ İstanbul’un açılışını KKTC ve Türkiye medyasından çok sayıda basın mensubu da yakından takip edecek.