Herşey Çevre Ve Doğa İçin

Haberler

GAÜ'DEN

Herşey Çevre Ve Doğa İçin

KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı himayelerinde, Çevre ve KorumaDairesi , Lapta, Alsancak, Çatalköy ve Esentepe Belediyeleri ile Girne Amerikan Üniversitesi ve çeşitli kurumların işbirliği ile düzenlenen çevre temizlik kampanyası başladı.

Ülkemizin turizm başkenti Girne’nin tüm sahil şeridi yanında Üniversitesi caddesi ve Girne yeni çevre yolunda gerçekleşecek etkinliğe Çevre Dairesi yanında Girne Amerikan Üniversitesi ve GAÜ Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyuma bağlı eğitim veren Okullar Grubu destek verdi.

Çevre Dairesi ekipleri kontrolünde gerçekleşen kampanyaya üniversite öğrencileri, GAÜ Çevre kulüpleri, çevre gönüllüleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ve yetkililer çalışmaları yerinde inceledi. .

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan yetkililer çevre ve doğaya saygı ile sürdürülebilir çevrenin önemine dikkat çekerken Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yetkilileri üniversite öğrencileri ve çevre kulüpleri yanında yükseköğretim öncesi eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin kampanyaya destek vermeleri ile geleceğin çevre gönüllülerinin yetiştirildiğini belirterek temiz çevre ve doğa’ya saygımnın toplumdal faydaları yanında turizmi de önemli katkılar yaptığını vurguladılar.