Cumhuriyet Bayramını Burukluk İçerisinde Kutluyoruz

Haberler

GAÜ'DEN

Cumhuriyet Bayramını Burukluk İçerisinde Kutluyoruz

Girne Amerikan Üniversitesi Türkiye Cumhuriyet’inin 88. Kuruluş yıldönümünün Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi öncülüğünde Türkoloji ve Tarih Kulübü tarafından düzenlenen “29 Ekim Cumhuriyet’in Kuruluşu” konulu konferans Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşti. GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner’in açılış konuşması ile başlayan “29 Ekim Cumhuriyet’in Kuruluşu” konulu konferansta öğretim görevlisi Demiray Doğasal konuşma yaparken öğretim görevlisi Münevver Amca tarafından “29 Ekim Cumhuriyet’in Kuruluşu” konulu slayt gösterisi büyük ilgi gördü.
“Cumhuriyet Bayramini Burukluk İçerisinde Kutluyoruz”

Saygı durşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program’da bir konuşma yapan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, şehit haberleri ve deprem felaketinden dolayı Cumhuriyetin 88. kuruluş yıldönümünü büyük bir burukluk içerisinde kutlandığını belirtti.

Cumhuriyet ve demokrasinin insanlık ve toplumlar için büyük bir erdem olduğunun altını çizen Prof. Dr. Öner, özgürlük ve bağımsızlık olgularının inanlık için önemini belirterek bağımsızlık ve özgürlük ile ilgili Ulu Önder Atatürk’ün açıklamalarının önemine dikkat çekti. Cumhuriyet rejiminin demokrasinin uygulanmasına en iyi zemini oluşturduğuna işaret eden Prof. Dr. Öner, cumhuriyetin modern toplumlarda halk iradesini mümkün kılan en erdemli yönetim şekli olduğunu vurgulayarak Kurtuluş Savaşından başlayarak Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıllarında ortaya konan ve cumhuriyet rejimi ile sonlandırılan özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin bir çok topluma örnek olduğunu ifade ederek sözlerine son verdi.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner’in konuşmasının ardından öğretim görevlisi tarihçi Demiray Doğasal’ın Cumhuriyet rejiminin oluşmasında etkili olan tarihsel süreç konulu konuşmasının ardından öğretim görevlisi Münevver Amca tarafından hazırlanan Cumhuriyet konulu slayt gösterisi gerçekleşti.
“GAÜ Geleneksel Cumhuriyet Koşusuna Yoğun Katılım”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünde her yıl Girne Amerikan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Koşusu 29 Ekim 2011, cumartesi günü saat 10.00’da start alacak. Konuyla ilgili GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından yapılan açıklamada farklı yaş ve cinsiyet gruplarına yönelik halka açık olarak yürüyüş ve koşu kategorilerinde ücretsiz olarak düzenlenecek Cumhuriyet Koşusunun rekor katılımla gerçekleşeceğini ve GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs spor tesisleri olimpik tartan pist GAUlympic’te sona ereceği ifade edildi.