Ülke Tanıtımı ve Turizm Politikalarına Önemli Katkı Yapacak

Haberler

GAÜ'DEN

Ülke Tanıtımı ve Turizm Politikalarına Önemli Katkı Yapacak

Dünyanın en prestijli turizm birliklerinden olan ve merkezi Fransa`nın başkenti Paris`de bulunan Dünya Konaklama ve Turizm Birliği’nin (AMFORHT) bu yıl KKTC’de gerçekleşecek Dünya Turizm Forumu hazırlıkları sürüyor.

11-13 Kasım 2011 tarihleri arasında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde gerçekleşecek Dünya Turizm Forumu hazırlıkları ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu (GAU-INTEB) Başkanı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel bir açıklama yaptı.

Her sene dünyanın farklı yerlerinde toplanan Dünya Turizm Formunun geçen yıl Brezilya’nın San Paolo kentinde, bir önceki senede Fransa’nın başkenti Paris’te toplandığı belirten Yrd. Doç. Dr. Esenyel, 2011 Dünya Turizm Formunun KKTC’de gerçekleşecek olmasının ülke tanıtımı ve ülke turizmine katkısının önemine dikkat çekti.
“8 Ülke Arasından KKTC Seçildi”

GAU-INTEB yetkililerinin girişimleri ile aralarında İtalya, Fas, Portekiz gibi dünyanın önde gelen turizm ülkeleri ve turizm eğitiminin önde gelen üniversitelerinin bulunduğu aday ülkeler arasından KKTC ve GAÜ’nün seçildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Esenyel, GAU- INTEB program ve müfredat yapısından çok etkilenen AMFORHT yönetim kurulu üyelerinin 2011 Dünya Turizm Formunu KKTC’de yapmaya karar verdiklerini ifade etti.
“Ülke Turizmi Yanında Turizm Eğitim ve Politikalarına Önemli Katkı Yapacak”

Turizm ve otelcilik eğitimi alanında yenilikçi, çağdaş ve turizm sektörünün ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet edebilecek, donanımlı ve rekabetçi orta ve üst düzey eleman yetiştirmeyi hedefleyen ve bu amaçla GAU Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü ile küresel kampüslerinde Ağırlama Endüstrisi’nin en yeni programlarını hayata geçiren GAU-INTEB’in ev sahipliği yapacağı foruma katılmak üzere dünya turizmine yön veren kurum ve kuruluş temsilcileri ile dünya turizm sektörü kanaat önderlerinin KKTC’ye geleceğine de işaret eden Yrd. Doç. Dr. Esenyel, 11-13 Kasım 2011 tarihleri arasında KKTC’de ilk kez düzenlenecek Dünya Turizm Forumunun ülke tanıtımı, ülke turizminin kendini ifade etmesi, dünya turizm örgütlerine kendini anlatması, turizm eğitimi ve politikalarına önemli katkı yapacağını vurguladı.