GAÜ 27. Akademik Yılına Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 27. Akademik Yılına Başlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi yükseköğretim’de 27. akademik yılına düzenlenecek tören ile başlıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü uluslar arası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de 5 Ekim 2011, çarşamba günü düzenlenecek 27.yıl akademik açılış törenine KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile devlet yetkilileri ve protokolü yanında GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal,GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile üst düzey diğer yetkililer ve öğretim üyeleri katılacak.
“27. Akademik Yılı Uluslararası Kızılhaç Florence Nightingale Ödülü Sahibi Hemşire Prof. Dr. Yuk Kuen Sylvia Fung Vereceği Açılış Dersi ile Başlayacak”

Uzak Asya ve Hong-Kong ile Çin’de hemşirelik ve hemşirelik eğitimi üzerine önemli çalışmalar yapan Uluslararası Kızılhaç Florence Nightingale ödülü sahibi hemşire Prof. Dr. Yuk Kuen Sylvia Fung’un akademik yılın ilk dersini ile yükseköğretim’de 27. akademik yılına başlayacak olan Girne Amerikan Üniversitesi’nden konuyla ilgili yapılana açıklamada sağlık eğitimi konusunda önemli çalışmaları bulunan 2008 yılında 20.000 hemşire ve 40 hastanenin bağlı bulunduğu Hastane Yönetimine başhemşire olarak atandıktan sonra 2010 yılında Avustralasya Sağlık Hizmetleri Yöneticiler Koleji Dostluk Ödülü sahibi hemşire Prof. Dr. Sylvia Fung’un sağlık yönetimi ve sağlık eğitimi konularında bilgi ve tecrübelerini öğrenciler, sağlık ve tıp uzmanları yanında devlet yetkilileri ile paylaşacak olmasının önemine dikkat çekildi.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin saglik bilimlerinde , saglik ve hastane yonetiminde cok ozel bir sureci baslattığının da belirtildiği açıklamada uluslararasi sağlık kuruluşlari ile oluşturulan işbirliği yapıları ile sağlık yönetimim akademik programlarının Kıbrıs Kampüsü dışındaki uluslar arası kampüslerin gelişim programına dahil edildiği vurgulandı. Sağlık yönetimi akademik programlarının GAÜ’nün Kıbrıs, İngiltere, Singapur ve ABD kampüsleri bünyeisinde geliştirilmesi hedefinin 27. akademik yılı hedefleri arasında yer aldığının altının çizildiği açıklamada sağlık alanında dünyada otorite olan bilim insanları ile çalışmaların başladığı belirtilerek hemşire Prof. Dr. Sylvia Fung’un vereceği açılış dersi sağlık alanında küresel eğitimin ilk adımın atılacağı vurgulandı.
“Yeni Mühendislik Laboratuvarlarının Açılışı da Yapılacak”

Ayrıca yapılan açıklamada GAÜ 27. Akademik Açılış yıl açılış töreni sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin katkıları ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Techno-Park bünyesinde mühendislik eğitiminin hizmetine sunulmak ve ileri mühendislik eğitimi vermek üzere kurulan 6 yeni ve altyapıları yenilenen 8 mühendislik laboratuvarının açılış töreninin yetkililer tarafından yapılacağı da ifade edildi. Mühendislik eğitiminde dünya standartlarında eğitim verme ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliğinin katkıları ile eğitimin hizmetine sunulacak laboratuarlardan Fizik, Kimya, Yazılım Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme, Internet Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme, Bilgisayar Bütünleşik Üretim ile Alternatif Enerji laboratuvarlarının yeni kurulduğunun belirtildiği açıklamada Bilgisayar, Elektronik, Ergonomi ve İş Etüdü, PLC ve Mikroişlemci, Elektrik Makineleri, Mekatronik, Yazılım Geliştirme ile Haberleşme ve Mikrodalga laboratuvarlarının ise altyapı ve teknolojik özelliklerinin geliştirilerek bilimsel bilgi üretimi ve eğitime devam ettiğinin altının çizildi.
“27 Akademik Yıl Korteji Girne Şehir Merkezinde Yapılacak”

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen açılış yıl korteji kampüs’teki törenlerin ardından Girne şehir merkezinde gerçekleşecek. GAÜ akademik ve idari personeli katılımı ile düzenlenecek 27.Yıl Kortejinde dans ve folklor gruplarının performansları yanında üniversite müzik grupları da konser verecek. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen pandomim ve sokak sanatçıları tarafından kurulan ve üyeleri arasında GAÜ mezunu ve öğrencilerinin bulunduğu Mim Heykel Atölyesi de kareografları ile kortej de yer alacak.