GAÜ AİLESİ, GELENEKSEL 1 MAYIS PİKNİĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ AİLESİ, GELENEKSEL 1 MAYIS PİKNİĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Girne Amerikan Üniversitesi’nin Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlediği 1 Mayıs Pikniği Celebrity Hotel Plajı’nda Gerçekleşti. 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da GAÜ ailesinin yoğun katılımı ile gerçekleşen 1 Mayıs pikniği, GAÜ Uygulama Oteli Celebrity Hotel plajında gerçekleşti. 1 Mayıs pikniğine GAÜ akademik ve idari personeli, fakülte dekanları, bölüm başkanları ve GAÜ çalışanları yoğun ilgi gösterdi.
GAÜ Geleneksel 1 Mayıs pikniğinde konuşan GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, “Değerli ailem geçtiğimiz hafta iki tane acı kaybımız oldu sevgili hocamız Dr. Ali Fuat Atalay’ı kaybettik, bir de gencecik öğrencimiz olan Furkan Kılıç elim kaza sonucunda hayatını kaybetti. Onları da burada sizlerin huzurun da rahmetle anıyoruz. Yaşam öyle bir şey ki hiç durmuyor. Muhakkak bir yer de bir yerimizle akıp gidiyor. Biz de onun içinde bugün, daha birçok yaşamsal süreçleri izlemek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün aramızda ayrıca bizi yalnız bırakmayan ve bizimle bu anı paylaşan KAÜ ve hocalarımız ve üst yetkililerimiz de buradalar” dedi. 
Akpınar, “Alın Terimizle, Tırnaklarımızla ve Hepimizin Gücüyle Geldiğimiz Bir Noktadayız”. 
Akpınar, “Alın terimizle, tırnaklarımızla ve hepimizin gücüyle geldiğimiz bir noktadayız. GAÜ ve KAÜ olarak bugün burada doku olarak bulunuyor olsak da bugünlere nasıl geldiğimizi en doğru bilen sizlersiniz. Ben sizlerin huzurunda tüm ailemize, emekleriniz karşılığında bugünleri yaşamak olmaktan ve 50. Yılın hayalini kurarken o geleceği bir şekilde planlarken aslında tüm gücü de kendi içimizden bizlerden aldığımızın da farkında olan bir birey olarak. Sizleri ve bizi kutluyorum. Güzel bir 1 Mayıs, bahar günü kutluyorum. Emekleriniz için alın teriniz için ayrı ayrı hepinizi kucaklıyorum. Güzel bir gelecek diliyorum hepinize” dedi.
GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk GAÜ ailesinin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı. Ayrıca bu hafta vefat eden Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ali Fuat Atalay ve Trafik kazası sonucu vefat eden GAÜ Öğrencisi Furkan Kılıç’ı kaybetmenin acısını paylaştı. Öztürk, “Çok değerli GAÜ ve KAÜ ailemiz, bugün emekçiler işçi bayramını kutluyoruz ama geçen hafta benim çok değerli öğretim üyem ve Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ali Fuat Atalay’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Yine 2 gün önce iç mimarlık bölümümüzün

çok sevilen öğrencisi Furkan Kılıç’ı da kaybettik. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine de sabır diliyorum. Onları bugün aramızda hissedelim. Birlemiş Milletler ’de çok değerli çalışmalar yapan ve özellikle çocuk ve barış üzerine çok güzel çalışmalar yapan kurucu Rektörümüz Serhat Bey de aramızda. GAÜ kuruluşundan beri çok büyük emek sarf eden Serhat Bey, Tomur Hanım ve Memduh Bey’e şükranlarımızı burada arz etmek istiyorum. Bizim ailelerimizin en büyük özelliği birlikte olmaktır. O birlik bize önemli bir güç vermektedir. Bunun bilincinde olan Sayın Serhat Bey 50’inci yıl için çok önemli bir manifesto yazmıştır. Lütfen onu yalnız bu günlerde değil, her zaman tekrar tekrar okuyalım. Ben belki görmeyebilirim ama hayalini kuruyorum. GAÜ 50’inci yıla çok önemle ve başarıyla ulaşacağımıza da inanıyorum” dedi.