GAÜ Öğrencisinin Projesi EDUNET Afrika’da Sunulacak

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğrencisinin Projesi EDUNET Afrika’da Sunulacak

Girne Amerikan Üniversitesi Bilişim Yönetim Sistemleri (MIS) öğrencisi Gospel Ukonwoke tarafından geliştirilen proje Afrika kıtasında sosyal ağ gelişimini irdelemek için düzenlenecek olan Edunet Afrika konferansında sunulacak.

7-8 Temmuz 2011 tarihleri arasında Nijerya’da düzenlenecek Edunet Afrika konferansı bilim komitesi tarafından kabul edilen GAÜ öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Beran Necat danışmanlığında Bilişim Yönetim Sistemleri (MIS) öğrencisi Gospel Ukonwoke tarafından geliştirilen sosyal paylaşım ağı Students Circle konulu sunum ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada konferansın ve konferansta sunulacak bilimsel bildirilerin Afrika’da sosyal ağ gelişimine önemli katkılar yapacağı vurgulandı.

Nijerya ve Afrika’nın önde gelen üniversiteleri ile birlikte GAÜ’nün de bilimsel sunumlar ile Afrika ağ gelişimine katkı yapacağının belirtildiği açıklamada Bilişim Yönetim Sistemleri (MIS) öğrencisi Gospel Ukonwoke tarafından geliştirilen Students Circle projesinin sosyal paylaşım ağı yanında yükseköğretimin her alanında eğitimlerine devam eden dünyanın her yanına dağılmış öğrencileri biraraya getiren önemli bir proje olduğu ifade edildi.

Uzaktan eğitim ve on-line eğitime de önemli katkılar sağlayacak olan students circle projesi ile bilimsel bilgi ve paylaşımın daha kolay olacağının altının çizildiği açıklamada konferans ile ilgili detaylı bilgiye www.edunetafrica.com adresinden ulaşılabileceği de belirtildi.

GAÜ Kıtalararası Kampüsleri Kuzey Kıbrıs, İngiltere, Singapur Kampüsleri ile yakında eğitime başlayacak ABD Kampüsünde öğrenimlerini sürdüren ve sürdürecek olan öğrenciler başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde öğrenimlerine çeşitli üniversitelerde devam eden tüm öğrencileri biraraya getirerek bilimsel bilgi paylaşımını amaç edinen Students Cırcle projesinin Afrika sosyal ağ gelişimine önemli katkılar yapacağı vurgulandı.