16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi Üniversitemizde

Haberler

GAÜ'DEN

16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi Üniversitemizde

Girne Amerikan Üniversitesi Psikoloji bölümü 16. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresine evsahipliği yapmaya hazırlanıyor.

21-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında düzenlenecek kongrede Türk üniversitelerinde psikoloji anabilimdalında öğrenimlerine devam eden 50’nin üzerinde öğrenci yanında 40’a yakın psikolog ve öğretim görevlisinin sunumları ile çeşitli atölye çalışmaları gerçekleşecek.

“İletişim Çağında İletişimsizlik” teması ile Ankara üniversitesinde düzenlenen bir önceki kongrede aday üniversiteler arasında yapılan eleme sonunda Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinin bu yıl “İçimizdeki Sınırları Aşmak” ana teması ile Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te düzenleneceği açıklandı.
“73 Bilimsel Bildiri Sunumu Yanında 11 Atölye Çalışması Gerçekleşecek”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada psikoloji bilimdalı ve bilimsel bilgi üretimi ile ilgili kongrenin önemine dikkat çekilirken kongre için Karmi Kampüs’e gelecek olan öğrenciler ve akademisyenlerin Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi yanında ülkeyi de yakından tanımalarının önemine vurgu yapıldı.16. Ulusal psikoloji Öğrencileri Kongresinde bu yıl “İçimizdeki Sınırları Aşmak” ana teması 36 sözlü sunum ve 12 poster sunumu ile 48 öğrenci sunumu yanında 25 akademisyen sunumu ve 11 atölye çalışmasının gerçekleşeceği belirtilerek oturum ve atölye çalışmalarının halka açık olduğu ve GAÜ TV’den canlı yayınlanacağının altı çizildi.
“Kültür, Dil, Din, Irk, Cinsiyet, Ayrımı Yapmadan Sınırları Aşmak İçimizdeki Sınırları Aşmaktan Geçer”

Akademik Kurulun psikolog ve öğretim görevlilerinden düzenleme kurulunun ise psikoloji öğrencilerinden oluştuğunun belirtildiği açıklamada üstü boyalı veya şekli değiştirilmiş birçok sınırla mücadeleye son zamanlarda ruh sağlığı adına çalışacak olan psikolog adaylarının da katıldığı ifade edilerek kültür, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeden aşılması gerek sınırlardan önce bireyin içindeki sınırları aşması gerektiği vurgulandı. Psikolog adaylarının psikolog olmaktan ne anladıklarının sorgulanması gerektiğinin de altının çizldiği açıklamada psikoloji anabilim dalı ile ilgili birçok sorunun cevabının bulunmasına katkı yapacak kongre ile ilgili detaylı bilgiye www.psikolojikongresi.gau.edu.tr web adresinden ulaşılabileceği de belirtildi.