Sivil Havacılığın Geleceği Üniversitemizde Tartışıldı

Haberler

GAÜ'DEN

Sivil Havacılığın Geleceği Üniversitemizde Tartışıldı

Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Kulübü ve TARKİM Flight Academy tarafından “TARKİM Uçuş Okulu ve Sivil Havacılık” konulu seminer GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda gerçekleşti.

Üniversite öğrencilerinin yanında halka açık olan seminere Pegasus Havayolları Kaptan Pilotu Hüseyin Oymak , TARKİM Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Ferhat Bayındır ve İTÜ Uçak Mühendisi ve TARKİM Havacılık Çalışanı Sermet Şahaner konuşmacı olarak katıldı.

GAÜ Havacılık Kulübü ve TARKİM Uçuş okulu tarafından düzenlenen seminerde sivil havacılık sektöründe iş imkanlar , pilotluk ve pilotluk eğitimi hakkında bilgiler verildi.

Sivil havacılık ile ilgili otoritelerin konuşmacı olarak katıldığı seminerde sivil havacılığın dünü, bugünü ve geleceği tartışıldı. Havacılık bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde ayrıca dünya standartlarında sivil havacılık eğitimi ile ilgili sunumlarda gerçekleşti. Seminer sonunda Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yüksekokulu müdürü Lisani Kozal ve GAÜ Havacılık kulubü yetkilileri tarafından seminere katılan konuşmacılara teşekkür plaketi verildi.
“Havacılık Sektörünün 1 Milyon Pilot ve Teknisyen İhtiyacı Olacak”

Sivil havacılık semineri sonrasında GAÜ’den yapılan açıklamada havacılık sektörünün önümüzdeki 20 yıl içinde 1 milyon pilot ve teknisyene ihtiyacı olacağına dikkat çekildi. Singapur’da düzenlenen bir seminerde açıklamalar yapan Boeing’in eğitim servisi sorumlusu Roei Ganzarski’nin açıklamalarının sektörün ihtiyacı olan yetişmiş kadroların önemine işaret ettiğine değinilen açıklamada havayolu şirketlerinin 2010-2029 yılları arasında artan uluslar arası talep ve emekliye ayrılacak personelden dolayı 1 milyon yeni istihdama ihtiyacı olacağının yetkililer tarafından açıklandığı hatırlatıldı.
“İstihdamlar Asya Ülkelerinde Yoğunlaşacak”

Boeing’in üst düzey yöneticisinin hava taşımacılığı sektörünün önmüzdeki 20 yıl içerisinde Asya başta olmak üzere Kuzey Amerika ve Avrupa’da 466 bin pilot ile 560 bin bakım teknisyeninin istihdam edileceğinin açıklandığını belirten Girne Amerikan Üniversitesi yetkilileri Çin ve GAÜ’nün kampüsü bulunan Singapur başta olmak üzere Asya ülkelerinin sektör ile ilgili yükselen değer olduğu ifade edildi.