Yarınlarımız İçin Bir Çocuğun Sponsoru Olun

Haberler

GAÜ'DEN

Yarınlarımız İçin Bir Çocuğun Sponsoru Olun

Girne Amerikan Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (BÖTE) 3. sınıf öğrencilerinin düzenlendiği SOS Çocuk Köyü çocuklara yardım konusunda bilgilendirme paneli Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Milenyum Senato Hall Kongre Merkezinde yapıldı.

Konuşmacı olarak SOS Çocuk Köyü Derneği Müdürü Barbaros Canitez ve yardımcısı Cemil Hafız katılırken, yardıma muhtaç olan çoçuklar hakkında videolar gösterildi.
Barbaros Canitez: "Her Çocuk İçin Sevgi Dolu Bir Yuva"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) SOS Çocuk Köyü Derneği 1990 yılında hayır kurumu olarak kurulduğunu ifade eden Barbaros Canıtez, 1993‘te 6 aile evi hizmete açıldığını ve bunların hiç bir zümreye ait olmadığını belirtti.Vizyonlarını; her çocuğun bir ailesi vardır ve çocuk sevgi, saygı ve güvenlik içinde büyür; misyonlarının ise ihtiyacı olan çocuklar için aile kuraduklarını, çocukların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapmak olduğunu açıkladı.

Çocuğun oyun, eğitim haklarını temel alarak çalıştıklarını; ailesini kaybetme riski olan çocuklar için aile güçlendirme proglamları yaparak daha nitelikli bireyler yetiştirmek için uğraştıklarının altını çizdi. SOS Çocuk Köyü’nde bulunan çocuklar biyolojik ailelerinden kopmuş ve ailelerinden ayrılmak zorunda kalan çocuklardan oluşmaktadır. Burada çocuklara aile sıcaklığı içerisinde yetiştirilmeye çalışıldığını ifade etti. Konuşmacı olarak katılan SOS Çocuk Köyü Derneği Müdürü Barbaros Canitez ve yardımcısı Cemil Hafız’a çiceklerini Girne Amerikan Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği öğretim üyesi Hülya Demir takdim etti.